Siófok  •  2.3 kn       

Keszthely  -0.1  •  5 kn       

Balatonfüred  0.7  •  2.4 kn       

Balatonboglár  1.1  •  3.9 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  1.6  •  1.2 kn       

Tiszafüred  1.5  •  9.2 kn       

Mályi-tó  1.8  •  5.9 kn       

2024. március 19., kedd

Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen

Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen

Kép: Joao Costa Ferreira

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Vilamourában az előrejezés dacára ma sem fújt erősebb szél a tegnapinál, a facebook videók tanulsága szerint 5-10 csomós délies szélben, döghullámos vízen került sor az Európa-bajnokság harmadik és negyedik futamára.

A spanyol Joan Cardena ma remekelt – két nyert futammal vette át a vezetést az összetettben. Berecz Zsombor mai nyolcadik és kilencedik helye továbbra is remek, egyenletes teljesítmény a nagyon erős, 49 hajós mezőnyben. Az összetett verseny harmadik helyén – mai hatodik és második futamhelyezésével - pillanatnyilag a horvát Milan Vujasinovic áll.

A nagy nevek korántsem mutatnak egyenletes teljesítményt, szinte mindenki megcsinálta már a kiesőjét. A tegnapi egyik futam győztese, a brit Henry Wetherell ma egy 17. és egy 22. hellyel volt kénytelen megelégedni. A verseny második fele hatalmas csatákat ígér, az eredménylista tanúsága szerint a legjobbak kezdik kiismerni a Vilamourára tegnap és ma jellemző, nem túl erős, a nap járásával elforduló termikus szél sajátosságait, futameredményeik rendre javuló tendenciát mutatnak. A riói olimpia aranyérmese, a brit Giles Scott ma egy 11. hely után délután már ötödikként futott be, a holland Nicholas Heiner egy 19. hely után egy harmadikat csinált, a francia Jonathan Lobert ma egy harmadik és egy negyedik helyet gyűjtött be. Szerdára – ha lehet hinni a helyi meteorológusoknak – változik az időjárás, a délre tervezett első rajt időpontjától kezdve felhősebb lesz az ég, és az eddiginél erősebb keleti - délkeleti szél lesz a jellemző. 

Eredmények

Berecz Zsombor vezet a Finn dingi EB-n Előző

Berecz Zsombor vezet a Finn dingi EB-n

Berecz Zsombor újra az élen! Következő

Berecz Zsombor újra az élen!