Siófok  8.3  •  3.5 kn       

Keszthely   •  5 kn       

Balatonfüred  8.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.7  •  5 kn       

Orfű   •  3 kn       

Velencei-tó  9.1  •  4.7 kn       

Tiszafüred  10  •  9 kn       

Mályi-tó   •  8 kn       

2021. május 06., csütörtök

Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen

Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen

Kép: Joao Costa Ferreira

Vilamourában az előrejezés dacára ma sem fújt erősebb szél a tegnapinál, a facebook videók tanulsága szerint 5-10 csomós délies szélben, döghullámos vízen került sor az Európa-bajnokság harmadik és negyedik futamára.

A spanyol Joan Cardena ma remekelt – két nyert futammal vette át a vezetést az összetettben. Berecz Zsombor mai nyolcadik és kilencedik helye továbbra is remek, egyenletes teljesítmény a nagyon erős, 49 hajós mezőnyben. Az összetett verseny harmadik helyén – mai hatodik és második futamhelyezésével - pillanatnyilag a horvát Milan Vujasinovic áll.

A nagy nevek korántsem mutatnak egyenletes teljesítményt, szinte mindenki megcsinálta már a kiesőjét. A tegnapi egyik futam győztese, a brit Henry Wetherell ma egy 17. és egy 22. hellyel volt kénytelen megelégedni. A verseny második fele hatalmas csatákat ígér, az eredménylista tanúsága szerint a legjobbak kezdik kiismerni a Vilamourára tegnap és ma jellemző, nem túl erős, a nap járásával elforduló termikus szél sajátosságait, futameredményeik rendre javuló tendenciát mutatnak. A riói olimpia aranyérmese, a brit Giles Scott ma egy 11. hely után délután már ötödikként futott be, a holland Nicholas Heiner egy 19. hely után egy harmadikat csinált, a francia Jonathan Lobert ma egy harmadik és egy negyedik helyet gyűjtött be. Szerdára – ha lehet hinni a helyi meteorológusoknak – változik az időjárás, a délre tervezett első rajt időpontjától kezdve felhősebb lesz az ég, és az eddiginél erősebb keleti - délkeleti szél lesz a jellemző. 

Eredmények

Berecz Zsombor vezet a Finn dingi EB-n Előző

Berecz Zsombor vezet a Finn dingi EB-n

Berecz Zsombor újra az élen! Következő

Berecz Zsombor újra az élen!