Siófok  -0.8  •  6.9 kn       

Keszthely  1.9  •  0 kn       

Balatonfüred  -1.1  •  8.3 kn       

Balatonboglár  2.1  •  7.6 kn       

Orfű   •  6 kn       

Velencei-tó  2.2  •  10.2 kn       

Tiszafüred  7.1  •  12.8 kn       

Mályi-tó  4.9  •  5.9 kn       

2021. november 27., szombat

470-es VB: Nem sikerült előrébb lépni

470-es VB: Nem sikerült előrébb lépni

A mai, sorrendben nyolcadik és kilencedik futamban a tizedik és a tizenötödik helyen futott be Gyapjas Balázs és Zsombor, pillanatnyilag az összetettben a tizenegyedik helyen állnak.

A mai, sorrendben nyolcadik és kilencedik futamban a tizedik és a tizenötödik helyen futott be Gyapjas Balázs és Zsombor, pillanatnyilag az összetettben a tizenegyedik helyen állnak. „Nem sikerült a mai nap”-mondta a fiúk edzője, Majthényi Szabolcs – „mindkét futamban álltak jobb helyen is, a hátszelek viszont sajnos nagyon rosszul mentek. A tegnapihoz hasonló körülmények között bőszélben kifejezetten jó a sebességük, ám mindkétszer ugyanúgy, a rossz oldalt, a rossz ívet választották. Amikor pedig a délutáni futamra némiképp frissült a szél, nem alkalmazkodtak hajóvezetésben, a pumpálás technikájában az új körülményekhez.” Ha már a pumpálásnál tartunk – amely a mai futamokban engedélyezett volt –, élményszámba ment az élő közvetítésben látni a délelőtti futamban győztes portugál Costa testvérpár összmunkáját. Lendületesen, a hullámokat kihasználva, a három vitorla és a legénység mozgásának tökéletes harmóniájában futottak be.

Ezzel a délelőtti futam után át is vették a vezetést, aztán a délutáni hatodik helyükkel „visszacsúsztak” az összetett másodikra, a ma két harmadik futamhelyezéssel remeklő svéd Dahlberg-Bergström kettős mögé. A helyi szeleket és hullámjárást tökéletesen ismerő portugálok ezzel szinte biztosan a zsebükben érezhetik a tokiói repülőjegyet, ők vihetik az egyetlen európai kvótát. A világbajnokság végéhez közeledve lassan - és szomorúan - kimondhatjuk: Gyapjasék 2021-es olimpiai reményei szertefoszlottak, a portugálok előnye, úgy, hogy már csak két futam és az éremfutam van hátra – 56 pont.

Eredmények

Szöveg: Visy László Oszi

A Gyapjas testvérek jó napja Előző

A Gyapjas testvérek jó napja

A Gyapjas testvérek az éremfutamban Következő

A Gyapjas testvérek az éremfutamban