Siófok  15  •  3.3 kn       

Keszthely  13.9  •  5 kn       

Balatonfüred  14.6  •  7 kn       

Balatonboglár  15  •  1.5 kn       

Orfű  14  •  0 kn       

Velencei-tó  19  •  6.5 kn       

Tiszafüred  20.3  •  9.8 kn       

Mályi-tó  20.4  •  9 kn       

2022. május 28., szombat

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A sorozat első versenyéig kevesebb, mint 100 nap van még hátra, ami a Bermudákon kerül majd megrendezésre április 24 és 25 között.

Eredetileg a Sail GP második szezonja 2020-ban került volna megrendezésre, de a vírus ezt a sorozatot is pihenőpályára állította egy kicsit. Igaz a második szezon első versenyét még meg tudták rendezni Sydney–ben, ahol Sir Ben Ainslie-ék nyertek, de ezután megszakadt a sorozat. Az élet azonban nem állt meg, sőt talán a második teljes szezonban még több és még izgalmasabb versenyeket láthatunk majd. A második hivatalos szezon 2021 áprilisában kezdődik és 2022 márciusában San Franciscóban a Grand Finallal fejeződik majd be. Az eredeti öt állomás helyett nyolc helyszínre látogat majd a sorozat, amiből hét teljesen új helyszín lesz. Eddig úgy néz ki hogy a csapatok is gyarapodtak, így jelenleg nyolc nemzet méri majd össze a tudását a sorozatban.

A sorozat első versenyéig kevesebb, mint 100 nap van még hátra, ami a Bermudákon kerül majd megrendezésre április 24 és 25 között. A második állomás a korábban már bejelentett olaszországi helyszín lesz Taranto június 5 és 6 között, majd a brit Plymouth július 8 és 9 között. Ezután még mindig az öreg kontinensen folytatódnak majd a küzdelmek augusztus 20–21 Aarhusban (DEN), majd szeptemberben és októberben St. Tropez és Cadiz következik. Ezután a sorozat Kiwiföldre látogat, de nem a megszokott aucklandi vitorláshelyszínre, hanem a déli szigetre, Christchurch városába 2022 január végén. A záróhelyszín San Francisco lesz majd 2022 márciusában, ahol a sorozatgyőztes átveheti majd az 1 millió dolláros nyereményt.

Talán a helyszínek után a csapatokról is érdemes néhány szót ejteni. Jelenleg nyolc csapat száll versenybe az 1 millió dolláros fődíjért. A címvédő Team Australiát most is Tom Slingsby kormányozza majd. A dán és a spanyol csapatnak ez lesz az első teljes szezonja, igaz a spanyolokat Phil Robertson segíti aki már a Team Chinával végig versenyezte az első szezont. A japán és a francia csapatnál a kormányosokban nem történt változás, de legénységcserék voltak a második szezonra. A címvédő mellett azért akikkel még komolyan kell számolni azok a britek, ahol Sir Ben Ainslie kormányozza majd ismét a hajót, úgy ahogy egy évvel ezelőtt Sydneyben, ahol ez győzelemmel végződött. Az amerikai csapat is erősödött hiszen Rome Kirby mellett Jimmy Spithill neve is a kormányosok között van. Új-Zéland nem csak új versenyhelyszín a sorozatban, hanem nemzeti csapat is indul, és mi sem természetesebb, mint hogy az olimpiai bajnok és America’s Cup győztes Burling-Tuke páros alkotja a csapat gerincét…

A SailGP második szezonjának versenyei

2021. április 24-25: Bermuda Grand Prix (Hamilton, BER)
2021. június 5-6: Italy Grand Prix (Taranto ITA)
2021. július 17-18: Great Britain Grand Prix (Plymouth GBR)
2021. augusztus 20-21: ROCKWOOL Denmark Grand Prix (Aarhus DEN)
2021. szeptember 11-12: France Grand Prix (Saint-Tropez – FRA)
2021. október 9-10: Spain Grand Prix (Andalusia – ESP)
2022. január 29-30: New Zealand Grand Prix (Christchurch - NZL)
2022. március 26-27: United States Grand Prix (San Francisco, Grand Final)

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Prada ACWS aucklandi versenyét Előző

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Prada ACWS aucklandi versenyét

AZ INEOS Team UK már a Prada Cup döntőjében Következő

AZ INEOS Team UK már a Prada Cup döntőjében