Siófok  -0.8  •  6.9 kn       

Keszthely  1.9  •  0 kn       

Balatonfüred  -1.1  •  8.3 kn       

Balatonboglár  2.1  •  7.6 kn       

Orfű   •  6 kn       

Velencei-tó  2.2  •  10.2 kn       

Tiszafüred  7.1  •  12.8 kn       

Mályi-tó  4.9  •  5.9 kn       

2021. november 27., szombat

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Prada ACWS aucklandi versenyét

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Prada ACWS aucklandi versenyét

Az első nap után az American Magic állt még az élen az America’s Cup idei első versenyén. A második napi párosításban kétszer csapott össze a Luna Rossa – American Magic és az ETNZ – Ineos Team UK páros.

Az első páros esetében az olaszoknak és az Amerikaiaknak is sikerült egy egy futamot nyerniük, de a másik párosnál sima két Kiwi győzelem született. Ezzel nap végén az American Magic és az ETNZ állt az élen három - három győzelemmel, a Luna Rossa 2 győzelemmel és Sir Ben Ainsliék továbbra is nyert futam nélkül.

A zárónapon az első futamot a Luna Rossa és az Ineos vívta egymással, ami végül az olaszok győzelmével zárult. A második futamban az aktuális két első hajó az American Magic és az ETNZ csapott össze, ahol végül a Kiwik tudtak nyerni. A harmadik futamban az INEOS Team UK ismét alulmaradt, ebben az esetben Dean Barker – ék American Magic – jével szemben. A verseny zárófutamában az ETNZ és a Luna Rossa vitorlázott együtt, ami ismét kiwi győzelmet hozott.

A három nap után végül a címvédő örülhetett hiszen a hat futamból 5 győzelemmel és egy vereséggel zártak az élen. Második lett az American Magic 4 győzelemmel és két vereséggel, harmadik a Luna Rossa 3 – 3 nyert és vesztett futammal. A sort a britek zárták akik mind a hat match – et vesztették.

Ahogy a csapatok is nyilatkozták a verseny tökéletes felkészülési és összemérési lehetőség volt a közel négy hónap múlva kezdődő America’s Cup előtt.

A verseny honlapja:

www.americascup.com

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap Előző

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai Következő

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai