Siófok  1.6  •  5 kn       

Keszthely  1.9  •  7 kn       

Balatonfüred  1.3  •  4.6 kn       

Balatonboglár  1.6  •  5.5 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  1.5  •  4.8 kn       

Tiszafüred  0.7  •  9.3 kn       

Mályi-tó  0.3  •  7.1 kn       

2024. március 19., kedd

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Prada ACWS aucklandi versenyét

Az Emirates Team New Zealand nyerte a Prada ACWS aucklandi versenyét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az első nap után az American Magic állt még az élen az America’s Cup idei első versenyén. A második napi párosításban kétszer csapott össze a Luna Rossa – American Magic és az ETNZ – Ineos Team UK páros.

Az első páros esetében az olaszoknak és az Amerikaiaknak is sikerült egy egy futamot nyerniük, de a másik párosnál sima két Kiwi győzelem született. Ezzel nap végén az American Magic és az ETNZ állt az élen három - három győzelemmel, a Luna Rossa 2 győzelemmel és Sir Ben Ainsliék továbbra is nyert futam nélkül.

A zárónapon az első futamot a Luna Rossa és az Ineos vívta egymással, ami végül az olaszok győzelmével zárult. A második futamban az aktuális két első hajó az American Magic és az ETNZ csapott össze, ahol végül a Kiwik tudtak nyerni. A harmadik futamban az INEOS Team UK ismét alulmaradt, ebben az esetben Dean Barker – ék American Magic – jével szemben. A verseny zárófutamában az ETNZ és a Luna Rossa vitorlázott együtt, ami ismét kiwi győzelmet hozott.

A három nap után végül a címvédő örülhetett hiszen a hat futamból 5 győzelemmel és egy vereséggel zártak az élen. Második lett az American Magic 4 győzelemmel és két vereséggel, harmadik a Luna Rossa 3 – 3 nyert és vesztett futammal. A sort a britek zárták akik mind a hat match – et vesztették.

Ahogy a csapatok is nyilatkozták a verseny tökéletes felkészülési és összemérési lehetőség volt a közel négy hónap múlva kezdődő America’s Cup előtt.

A verseny honlapja:

www.americascup.com

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap Előző

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai Következő

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai