Siófok  16.6  •  17.3 kn       

Keszthely  16.9  •  13 kn       

Balatonfüred  16.3  •  13 kn       

Balatonboglár  16.4  •  14.3 kn       

Orfű  18  •  13 kn       

Velencei-tó  18.8  •  15 kn       

Tiszafüred  16.3  •  5.2 kn       

Mályi-tó  15.7  •  4.3 kn       

2024. május 28., kedd

AZ INEOS Team UK már a Prada Cup döntőjében

AZ INEOS Team UK már a Prada Cup döntőjében

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Még decemberben a Christmas Race-en a védő ETNZ mellett az American Magic és a Luna Rossa volt a legmeggyőzőbb, Sir Ben Ainslie-ék pedig hatból hat vereséget gyűjtöttek, igaz elég sok technikai hibájuk volt.

Január 15-én kezdődtek a Prada Cup küzdelmei Új-Zélandon, ahol a kihívók küzdenek meg azért hogy a védő Emirates Team New Zelanddal harcba szállhassanak majd az America’s Cup ért.

Még decemberben a Christmas Race-en a védő ETNZ mellett az American Magic és a Luna Rossa volt a legmeggyőzőbb, Sir Ben Ainslie-ék pedig hatból hat vereséget gyűjtöttek, igaz elég sok technikai hibájuk volt.

A Prada Cup első két Round Robinja igazi meglepetés volt, mert az INEOS négyből 4 győzelmet hozott, a Luna Rossa kettő az INEOS-szal elbukott két futam mellett kétszer megverte az American Magicet, igaz a második győzelemnél az American Magic borult (és majdnem süllyedt is).

Az amerikai dráma után a harmadik és negyedik Round Robinban már csak az INEOS és a Luna Rossa csatázik. A harmadik Round Robinnak igazából az volt a tétje hogy Sir Ben Ainsliék már itt bejutnak a Prada Cup döntőjébe vagy még a negyedik RR-ben lehet egy kicsit izgulni, hiszen ha a Luna Rossa a harmadik és a negyedik matchet is megnyerné, akkor a korábbi eredményük számítana a Prada Cup döntőjébe jutásához ahol a britek nem álltak túl fényesen.

A harmadik Round Robin matchet 10-14 kts-es szélben rendezték, ami igencsak forgolódó és pöffös volt. A rajt hozta az igazi Match Race hangulatot. Mind a két csapat időben érkezett a rajtterületre, ezután egyszer a Luna Rossa egyszer az INEOS próbálta luvolni a másik hajót. A rajt az INEOSnak sikerült jobban. Az első kaput a britek vették két másodperc előnnyel köszönhetően annak hogy a Luna Rossa a kapnál egy nem túl jól sikerült fordulót mutatott be. A hátszélben a britek uralták a matchet és kilenc másodperc előnnyel érkeztek a hátszél kapuhoz. Ezután balra nyitottak, ami nem volt túl jó taktikai döntés mert a második cirkálószakaszt végig a Luna Rossa vezette. A pálya felső részén már a jobb oldalt erőltették a britek, de így is 19 másodperc hátránnyal értek fel a kapuhoz. A hátszélben végére a britek 10 másodpercre faragták a hátrányukat. A kreutzban az INEOS egyből kifordult, ami később úgy tűnt fizetett. Az első találkozásnál alig volt különbség a két hajó között és a Luna Rossa nem fordult az INEOS-szal hanem erőltette még a bal oldalt. A második találkozás a pálya jobb oldalán történt ahol már a britek vezette. A kapunál 1 másodperc különbség volt a két hajó között, a britek a jobb a Luna Rossa a kapu bal felét vették. Az utolsó hátszél is tartogatott izgalmakat. A Luna Rossa a befutó előtt még egy útjog érvényesítéssel próbálkozott, aminek óvás lett a vége, de a jury elutasította ezt. Végül az INEOS 33 másodperccel nyerte az ötödik futamát és ezzel már biztos bejutott a Prada Cup döntőjébe.

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai Előző

Megvannak a SailGP második szezonjának versenyidőpontjai

Érdi Mária bizakodó a Lanzarote Olympic Winter Series előtt Következő

Érdi Mária bizakodó a Lanzarote Olympic Winter Series előtt