Siófok  10  •  3.9 kn       

Keszthely  8.1  •  3 kn       

Balatonfüred  9.6  •  5.2 kn       

Balatonboglár  9.4  •  3.7 kn       

Orfű   •  0 kn       

Velencei-tó  8.4  •  4.6 kn       

Tiszafüred  8.1  •  7.1 kn       

Mályi-tó  9.2  •  2.6 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát

Legkésőbb 2021 nyaráig szól a tokiói játékok halasztása.

AP lobogót kapott a tokiói olimpia, a  japán kormányfő, Abe Sindzó és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach telefonos megbeszélésén egyetértettek abban, hogy legfeljebb egy éves időtávban elhalasztják a tokiói nyári olimpiát. A döntés a paralimpiai játékokra is vonatkozik.

„A jelenlegi körülmények között és a WHO által a mai napon szolgáltatott információk alapján a NOB elnöke és japán miniszterelnök arra a következtetésre jutott, hogy a Tokióban megrendezendő XXXII. Olimpiai Játékokat a 2020 utáni időszakra, de legkésőbb 2021 nyarára kell áttervezni, a sportolók, az olimpiai játékokban részt vevő személyek és a nemzetközi közösség egészségének védelme érdekében” – olvasható a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapján.

*

A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az olimpiai játékok halasztásáról:

A sportolók és sportszakemberek egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért a Magyar Vitorlás Szövetség egyetért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, amelynek értelmében legkésőbb 2021-ig elhalasztják az olimpiai játékokat. 

Holczhauser András főtitkár kijelentette: nem erre készültünk, de ebben a  rendkívüli helyzetben a NOB és Japán részéről ez a felelős döntés. Az első a sportolók, szakemberek és sportbarátok biztonsága, és a világon végigsöprő járvány miatt láthatóan kétségessé vált a játékok biztonságos megrendezése.

Az olimpiára már kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor, Érdi Mária, Vadnai Benjámin) és a kvótára még esélyes vitorlázók (Gyapjas-testvérek) felkészülési programját a döntés tükrében újra kell tervezni, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogat majd. A következő napokban felvesszük velük a kapcsolatot és megkezdjük az egyeztetéseket a programok újratervezése kapcsán - fejezte be az MVSZ főtitkára.

Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt Előző

Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása Következő

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása