Siófok  9.4  •  5.8 kn       

Keszthely  6.9  •  12 kn       

Balatonfüred  9.1  •  7.8 kn       

Balatonboglár  8.9  •  6.2 kn       

Orfű  10  •  7 kn       

Velencei-tó  9.8  •  4.7 kn       

Tiszafüred  9.6  •  10.5 kn       

Mályi-tó  •  8.9 kn       

2024. április 23., kedd

Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt

Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt

Korábban már írtunk egy két vitorlásversenyről, amit a koronavírus járvány miatt töröltek. A járvány terjedése miatt egyre több olyan verseny van amit szintén törölnek vagy áthelyeznek más időpontra. most ezeket nézzük megint egy kicsit át.

Európában Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet így az olasz versenyek nagy része nyilvánvalóan törlésre vagy átütemezésre kerül. Az America’s Cup World Series Cagliari - i versenyét hosszas halogatás után törölték végre, és nagy kérdés hogy a június elején Portsmouth – i versenye meg lesz e tartva.

Szintén Olaszországban (Riva del Garda) rendezték volna idén az Optimist oszály Világbajnokságát július 1 és 11 között. Itt a nemzetközi osztályszövetség folyamatosan figyeli az egészségügyi helyzetet és ennek függvényében fogja eldönteni majd meg lesz e tartva adott időpontban a VB.

A Melges osztályok (20,24,32) is elég népszerűek Itáliában ahol szintén több versenyt már áthelyeztek őszi időpontokra.

A J24 osztály kontinensviadalának az olaszországi Muggia adott volna otthont május elején de ez a verseny is törlésre került.

Az 52 Superseries – nek is van két versenye Olaszországban (május, június) ezeket hivatalosan még nem törölték szintén az egészségügyi helyzet alakulásának függvényében rendezik vagy nem  őket.

Antigua Sailing Week. Az idei eseménytáprilis végén tartották volna, de ez is törölve lett.

Charleston Race Week. Idén ünnepelte volna 25. évfordulóját a Sperry Charleston Race Week, amit árpilis végén rendeztek volna. Ezt az eseményt is törölték és 2021 – es időpontot jelöltek meg a megrendezésre.

Melges 24 Worlds. Szintén az USA – ban rendezték volna idén a Melges 24 osztály Világbajnokságát május elején de ez az esemény is törlésre került.

Antigua Bermuda Race. Az utobbi években egyre kedveltebb volt ez az offshore verseny is de idén ennek a megrendezése is elmarad.

Bermuda Gold Cup. A Match Race versenyzők sem örülnek annyira, mert az egyik legrangosabb egytestűekkel vívott Match Race a Bermudákon szintén halasztásre került. Az eredeti májusi időponthoz képest október lett kiírva, amennyiben a nemzetközi helyzet ezt engedi.

Les Voiles de St. Barth. Ennek a versenynek a megrendezését is 2021 – re tervezik majd.

Kiel Week. A nagy hagyományokkal rendelkező Kieler Woche – t nem törölték csak a szokásos júniusi időpont helyett szeptember 5 és 13 között szeretnék megrendezni amennyiben ez lehetséges lesz.

Clipper 2019-20 Race. A versenyt nem törölték, hiszen már túl vannak több szakaszon. A 11 csapat március 15 óta Subic Bay – ben van karanténban. A mezőny március 21 – én indult volna tovább a Csendes óceánon át Seattle – be, de az Államokat is eléggé sújtja a vírus így emiatt a rendezőség úgy döntött hogy a maradék három szakaszt elhalasztja. A maradék három szakaszt 10 hónappal halasztotta a rendezőség, amikor már előreláthatólag nem lesz probléma befejezni a versenyt.

Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult Előző

Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát Következő

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát