Siófok  27.7  •  7.2 kn       

Keszthely  33.4  •  7.3 kn       

Balatonfüred  29.9  •  6.1 kn       

Balatonboglár  28.2  •  5.1 kn       

Orfű  30  •  4 kn       

Velencei-tó  32.7  •  10 kn       

Tiszafüred  30.1  •  7.7 kn       

Mályi-tó  31.3  •  8 kn       

2021. július 25., vasárnap

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása

Egy évvel később lesz a Tokiói olimpia - a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - erről állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány. A döntés a magyar vitorlázók számára kedvező.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), Tokió városa és a japán kormány megállapodott a tokiói olimpia új időpontjáról. E szerint a nyári játékokat 2021 július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a japán fővárosban.

A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az új időpontról:

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar vitorlázók számára kedvező döntés született, mivel így az olimpiai vitorlásversenyekre ugyanabban az évszakban és időpontban kerül sor, amire a versenyzőink már korábban is készültek.  A vitorlázás időjárásfüggő sport, az eredményeket nagyban befolyásolják a helyi szél- és áramlásviszonyok, ebben nem lesz érdemi különbség ahhoz képest, amit a magyar vitorlázók az előolimpiai versenyeken Enhosimában már korábban megtapasztaltak.

A főtitkár hozzátette, hogy a NOB döntése alapján már el lehet kezdeni az olimpiára kvótát szerző magyar élsportolók (Berecz Zsombor – finn dingi, Érdi Mária – laser radial, Vadnai Benjámin – laser standard) és a kvótára még esélyes vitorlázók (Gyapjas Balázs és Zsombor - 470) felkészülési programjának részletes újratervezését. A hosszabbított felkészülést a Magyar Vitorlás Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja majd.

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát Előző

Elhalasztják a Tokiói Olimpiát

Magyar csúcsversenyzők: Hogyan tovább az Olimpia halasztása után? Következő

Magyar csúcsversenyzők: Hogyan tovább az Olimpia halasztása után?