Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  11.2  •  4 kn       

Balatonfüred  13.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.4  •  4.4 kn       

Orfű  10  •  5 kn       

Velencei-tó  12.2  •  7.1 kn       

Tiszafüred  8.1  •  3.7 kn       

Mályi-tó  11.1  •  2.5 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

Pompás Magyar eredmény a Laser 4.7 EB - n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Pompás Magyar eredmény a Laser 4.7 EB - n

Pompás Magyar eredmény a Laser 4.7 EB - n

Kovács Attila a 14. helyen végzett a Laser 4.7 Európa-bajnokságon, az európai nemzetek között pedig a 13. helyen fejezte be a kontinensviadalt a 267 fős fiú mezőnyben.

A verseny két gyenge szeles futammal zárult, de az utolsó futamra a 4-5 csomós szél már szinte teljesen elfogyott. Az MVM SE versenyzője, Kovács Attila az első futamban 9. helyen végzett, amivel összesítésben már a legjobb 10 közé is bekerült, a verseny utolsó futama azonban gyengébben sikerült (29.), így végül megtartotta az utolsó versenynap előtti 14. helyezését. Kovács nagyon kiegyensúlyozottan és magabiztosan versenyzett az egész Európa-bajnokság során, 12 futam után sem akadt futameredménye a mezőny első felén kívül.

A verseny gyenge szeles zárónapja kedvezett a magyar versenyzők többségének. A fiú ezüst, bronz és emerald csoportoknak a leálló szél miatt csak egy futamot rendeztek. Az ezüst csoportban Sellei Bence (BYC) és Szokody Olivér (THE-YKA) egyaránt a mezőny első harmadában futottak be és ezzel Sellei Bence a 104. és Szokody Olivér a 120. helyen végzett a versenyen.

A bronz csoportban szintén javítottak pozícióikon a magyar versenyzők az utolsó futammal, Bagonyi Bálint (THE-YKA) 105., Orbán Botond (MVM SE) 160., Györfi-Tóth Zsombor (MVM SE) pedig a 199. helyen fejezte be a versenyt. Az emerald csoport versenyét Majoros Balázs (THE-YKA) nyerte, 5. helyen pedig Nagy Bendegúz (BYC) végzett, amivel előbbi a 202., utóbbi pedig a 206. helyen zárta a Európa-bajnokságot. Ugyanebben a csoportban Fehér Zsombor (BYC) 244., Illanitz Igor (MVM SE) pedig a 251. lett.

A lányok 170 fős mezőnyében Kis Kapin Karina (BYC) az arany csoportban az 57. helyen fejezte be a versenyt. Az ezüst csoportban Vida Róza (BYC) két remek utolsó napi futameredménnyel feljött a 88. helyre, Molnár Lilla (MVM SE) pedig a 113. helyen zárta az Eb-t.

A hazai versenyzők többsége jelentősen javított a tavalyi Európa-bajnokságon elért eredményén, többen egy teljes csoporttal végeztek előrébb az idén. Az első világversenyüket futó fiatalok pedig nagyszerűen helytálltak minden időjárási viszonyok között.

A részletes eredményeket itt lehet nézni:  Laser 4.7 fiúk, 4.7 lányok.

OmanAir győzelemmel kezdődött az idei GC32 Racing Tour Előző

OmanAir győzelemmel kezdődött az idei GC32 Racing Tour

Platoon győzelem Menorca – n az 52 Superseries idei első versenyén Következő

Platoon győzelem Menorca – n az 52 Superseries idei első versenyén