Siófok  23.3  •  4.1 kn       

Keszthely  20.2  •  0 kn       

Balatonfüred  22.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  22.3  •  3.3 kn       

Orfű  24.5  •  3.2 kn       

Velencei-tó  21.7  •  1.9 kn       

Tiszafüred  19.1  •  4.6 kn       

Mályi-tó  20.1  •  4.5 kn       

2021. július 30., péntek

OmanAir győzelemmel kezdődött az idei GC32 Racing Tour

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

OmanAir győzelemmel kezdődött az idei GC32 Racing Tour

OmanAir győzelemmel kezdődött az idei GC32 Racing Tour

Az idei szezonban összesen öt versenyt rendeznek majd a GC32 sorozatban. Az első egyben nyitó állomás a Szardínia deli részén lévő Villasimius – ban volt a hétvégén. Euztán következik majd a Világbajnokság Lagos – ban portugáliában, ahol ismét az Extreme Sailing Series hajóival mérheti majd össze a tudását a mezőny. Ezután Mallorca és a Garda tó következik, illetve a szezon utolsó versenyének helyszíne még szervezés alatt van.

Az első versenyre a szakértők azt mondták hogy talán a legerősebb flotta jött össze, így talán érdemes egy kicsit áttekinteni ezt is. Az előző szezonban, már nagy csatát vívott az INEOS Rebels UK és a Norautó, előbbit a négyszeres olimpiai bajnok és ezüstérmes brit Sir Ben Ainslie kormányozta, az utobbit, pedig a francia Frank Cammas. A mezőnyhöz csatlakozott három Extreme Sailing Series – es csapat is nevezetesen az Alinghi, az Omanair és a RedBull is. Emellett az újabban a Sail GP – ben F50 – es katamaránnal versenyző Phil Robertson is csatlakozott a Team China – val.

A Villasimius – i versenyre végül tíz hajós mezőny gyült össze. Az első versenynapon mindösszesen egy futamot sikerült rendezni, amit az INEOS Rebles nyert Ben Ainslie – vel a kormányánál. Második lett a tavalyi győztes Norauto és harmadik az OmanAir, ahol az Új – Zlandi Adam Minoprio kormányzott. Az owner driver kategóriában a Zoulou nyert, második lett az Alinghi és harmadik az Argo.

A második nap öt futamot vitorlázott a mezőny. Nap végére a Norauto átvette a vezetést, de csak pontazonossággal az OmanAir – el. Frank Cammas – ék az öt futamból kettőt nyertek, mentek két negyedik és egy hetedik helyet. Hat futam után második volt az OmanAir 1,3,4,6,2 helyezésekkel, és harmadik az első nap után vezető INEOS Rebels, Ben Ainslie – ékkel, akiknek ezen a napon nem sikerült futamot nyerni. Az owner driver kategóriában az Alinghi átvette a vezetést hat ponttal, ami egyébként az összetettben a negyedik helyre is elég volt. Második volt az Argo és harmadik az első nap után vezető Zoulou.

A harmadik napon is öt futamot sikerült rendezni a mezőnynek. A nap nyertese az OmanAir volt, aki ötből három futamot megnyert és emellett egy második és egy ötödik helyet vitorlázott. Ezzel összetettben nyolc pont előnnyel vezette a mezőnyt az Alinghi előtt, aki egy futamgyőzelme mellé három második és egy negyedik helyet vitorlázott. Harmadik helyen az INEOS Rebels állt, aki ezen a napon újra tudott futamot nyerni és mellette két hatodik egy negyedik és egy harmadik helyet gyűjtött.

Az utolsó napra is öt futam maradt. ANorauto és az Alinghi is két futamot tudott nyerni, de ez a franciáknak nem volt elég ahhoz hogy felférjenek a dobogóra. A versenyt az OmanAir nyerte, aki ezen a napon ugyan nem nyert futamot, de kieegyensúlyozottan 3,3,2,5,2 helyeket vitorlázott és egy ponttal növelve az előnyét végül kilenc pont előnnyel nyerte a versenyt. Második lett az Alinghi aki a futamgyőzelmei mellé 2,5,7 helyeket ment. A bronzérem Ben Ainslie – ék nyakába került végül. A verseny következő állomása a Világbajnokság lesz feltehetően még több hajóval portugáliában Lagos – ban…

A sorozat idei állomásai:
22 - 26 May: GC32 Villasimius Cup / Villasimius, Sardinia, Italy
26 - 30 June: GC32 World Championship / Lagos, Portugal
31 July - 4 August: 38 Copa del Rey MAPFRE / Palma de Mallorca, Spain
11 - 15 September: GC32 Riva Cup / Riva del Garda, Italy
6 - 10 Nov: TBA


A verseny honlapja:

www.gc32racingtour.com
 

Érdi Mária több mint 80 (!) helyet javított az Eb-n Előző

Érdi Mária több mint 80 (!) helyet javított az Eb-n

Pompás Magyar eredmény a Laser 4.7 EB - n Következő

Pompás Magyar eredmény a Laser 4.7 EB - n