Siófok  12.7  •  11.8 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.1  •  11.5 kn       

Balatonboglár  14.1  •  9.1 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  12.7  •  9.9 kn       

Tiszafüred  13.8  •  6.9 kn       

Mályi-tó  9.5  •  7.1 kn       

2024. április 20., szombat

Alex Thomson kiszállt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Alex Thomson vezette, nagy esélyes Hugo Boss számára véget ért a Barcelona World Race földkerülő vitorlásverseny, miután eltörött az árboca.

Alex Thomson kiszállt

Az így már csak hét hajót számláló mezőnyben továbbra is utolsó, ám vetélytársaihoz egyre közelebb halad a Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal.

Thomsonék az első helyen vitorláztak, amikor szerdán késő este eltört az árboc hajójukon, ami versenyük végét jelentette. A csapat igazgatójának tájékoztatása szerint a két sportembert sokkolta a baleset, s most a legközelebbi kikötőt, a brazíliai Bahiát vették célba, ám helyzetüket nehezíti, hogy komoly távolságra vannak a parttól.

Fa Nándorék az utóbbi napokban kifejezetten jó tempóval tudtak vitorlázni, s hátrányukat lényegesen sikerült csökkenteniük a közvetlenül előttük haladó One Planet, One Ocean és a We Are Water mögött. Előbbi 150, utóbbi pedig 200 mérfölddel jár a Spirit of Hungary előtt, mely hamarosan átlépi az Egyenlítőt.

Az élen három hajó vív nagy versenyt: jelenleg a svájci Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat halad az első helyen, 25 mérfölddel a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena és 28-cal az Anna Corbella kormányozta GAES előtt. Fa Nándoréktól 616 mérföldre van a Cheminées Poujoulat.

Az 500 ezer euró összdíjazású Barcelona World Race-t ezúttal harmadszor rendezik meg, a visszaérkezés Barcelonába - a mintegy 24 ezer tengeri mérföldes, kikötés nélküli földkerülés zárultával - március végére-április elejére várható. (MTI)

Érdi Mári idei első eredménye Előző

Érdi Mári idei első eredménye

Kiesett a Barcelona World Race-ből az éllovas - részletekkel bővítve Következő

Kiesett a Barcelona World Race-ből az éllovas - részletekkel bővítve