Siófok  6.6  •  10.7 kn       

Keszthely  4.9  •  6 kn       

Balatonfüred  6.3  •  10.4 kn       

Balatonboglár  6.2  •  12.4 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  4.9  •  11.7 kn       

Tiszafüred  •  2.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  1.8 kn       

2024. április 19., péntek

Koper Cup - Szlovénia

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Népes hazai Optimistes csapat gyűlt össze a várható rossz idő ellenére a Koper Marinában.

Koper Cup - Szlovénia

A fűzfőiek Dénes Gábor, a keszthelyiek Szalai Csaba, a csopakiak Czégai László és a földvári Sparisok Török Péter és Szalay Dániel edzők irányításával vettek részt a regattán.

Az első versenynapon kellemes időjárási körülmények között gyenge szélben három futamot sikerült megrendezni. A rajtolás körüli furcsaságokat (helyi sajátosságokat?) kezdik már megszokni ópésaink. Ennek illusztrálására csak egy apróság: a második futam rajtjában – mint az egyik mellékelt fotón az látható – hét magyart, öt olaszt és két szlovént „jutalmazott” OCS-sel a rendezőség. Érdekes paraméter, hogy ehhez  képest a mezőny fele szlovén volt…

A második versenynapon a levegő érezhetően hűlt, a szél meg egyre csak forgolódott (fel és le, ahogy Pom-pom ült az ágon, egy szép hosszú ágon…) majd néhány óra várakozás után futam nélkül a kikötőben várta a mezőnyt a meleg vacsora.

A harmadik versenynapon zord időjárás, szakadó eső (néha havas eső vagy hó) várta a koperi öbölben a fiatal vitorlázókat, akik hősiesen a nem túl nagy (Bft 3-4-es) szélben de 4-5 Celsius-fokban küzdöttek a helyezésekért. Vasárnap két futamra futotta, így az idei Koper Cup összesen 5 érvényes futammal fejeződött be.

A  regattára nyolcvanhat versenyző nevezett, akik közül hetvenöten rendelkeznek legalább egy érvényes futammal.

A mieink közül az első helyen Lászlófy Levente (Spartacus VE) végzett (ő összesítettben 9. lett) és ezzel a teljesítménnyel felállhatott a serdülő-dobogó tetejére. A második magyar Wolf Szabolcs (BS-Fűzfő) a 14., a harmadik Lászlófy Ábel (Spartacus VE) a 15. lett. Ábel a serdülők bronzérmét is hazaviszi.

A  legjobb magyar lány Veenstra Csenge (BS-Fűzfő), aki a 18. helyen zárta a versenyt.

20. lett Oláh Gergő (Spartacus VE), 22. Nyári Dániel (Yacht Club Agárd), 23. Héjja Marcell (Spartacus VE), 24. Futó Marcell (Spartacus VE), 26. Vida Péter (Yacht Club Agárd), 27. Bihary Ádám (Yacht Club Agárd), 28. Bednár András (Spartacus VE), 31. Argay Balázs (Spartacus VE), 33. De Jonghe Arthur (Procelero SE), 39. Odonics Csanád (BS-Fűzfő), 42. Pavlik András (Spartacus VE), 43. Mohring Christopher (Yacht Club Agárd), 49. De Jonghe Anton (Procelero SE), 56. Szalai Súta (Keszthelyi Yacht Club), 57. Novák Dorka (Keszthelyi Yacht Club), 58. Hevesi Panka (Procelero SE), 60. Papp Dániel (Procelero SE), 61. Jeney Máté (BS-Fűzfő). A csepp’ Odonics Bendegúz a 75 helyen  zárta a hagyományos Koper Cup-ot.

Galéria

Lászlófy Csaba

Újabb BYC-es sikerek a malcesin-i LEC-en Előző

Újabb BYC-es sikerek a malcesin-i LEC-en

Easter Regatta - Portoroz Következő

Easter Regatta - Portoroz