Siófok  1.6  •  10.8 kn       

Keszthely   •  4 kn       

Balatonfüred  1.2  •  13 kn       

Balatonboglár  1.5  •  9.2 kn       

Orfű   •  8 kn       

Velencei-tó  -0.5  •  9.5 kn       

Tiszafüred  2.1  •  14.3 kn       

Mályi-tó  0.5  •  10.6 kn       

2021. december 07., kedd

Újabb BYC-es sikerek a malcesin-i LEC-en

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A BYC-es csapat - Érdi Mária, Galgóczy Tamás, Litkey Balmaz, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán Edelényi-Szabó Viktorral és Korchmáros Kristóffal vágott neki a Laser Európa Kupa következő állomásának.

Újabb BYC-es sikerek a malcesin-i LEC-en

Az olaszországi Malcesin-ben, 2013. március 14-17. között Jonatán győzelme mellett több remek eredményt is begyűjtöttek vitorlázóink.

A 4 napos versenyen az időjárás megmutatta igazán zord arcát is: 6 fokos levegő, 7 fokos víz és 30-35 csomós szél várta versenyzőinket. Az idei laser sorozat második fordulóján népes mezőny gyűlt össze mindhárom hajóosztályban: lány radiálosok 89-en, fiú radiálosok 165-en, a 4.7-esek 122-en, míg a standerdesek 111-en álltak rajthoz.

A BYC-es versenyzők ezen a versenyen is remek eredményeket értek el: Laser 4.7 hajóosztályban Vadnai Jonatán az összetett 2., míg korosztályában az 1. helyet szerezte meg; Edelényi - Szabó Viktor az ezüst csoport 31. helyén végzett, Érdi Mária a lányoknál az összetett 25. helyen, míg U16 korosztályban a 9. helyen ért célba; Laser Radiál osztályban Vadnai Benjamin összetett 13. helyezést ért el 165 hajó közül; Standardeseknél Litkey Balmaz az ezüst csoport 33. helyén ért célba, míg Korchmáros Kristóf ugyan ezen csoportban 46. helyezést ért el.

Vadnai Benji beszámolója: 
A szlovén Európa Kupa után majdnem a teljes magyar csapat továbbutazott Malcesine-be. Kedden  és szerdán még jót edzettünk a déli termikben, de az időjárás előrejelzés csütörtökre viharos északi szelet és erős lehűlést jósolt.

A verseny napjára meg is érkezett a 25-35 csomós É-i szél, a levegő 6C vízhőmérséklet 7C volt. Nem tökéletes körülmények, de a versenyvezetőség nem habozott, és 13 órakor kivitték a mezőnyt. A rendezésről csak annyit, hogy 4 óra alatt sikerült egy!! futamot rendezni. Közben a kimentett versenyzők közül sokat a mentők csomagoltak fóliába, többen rosszul lettek a hidegben.

A második versenynap maradt az É-i szél, kicsit gyengült, de 20 csomó felett maradt, a hőmérséklet viszont csökkent. A rajteljárás továbbra is akadozott, sok volt a visszahívás, ebben az időben több mint egy órát várakoztunk, de végül sikerült két futamot rendezni. Harmadik napra tiszta hideg napsütéses idő, megjött a D-i termik, egész 16 csomóig erősödött, így újabb két futamot sikerült rendezni. Az utolsó nap szélcsend, pakolás hideg, szakadó esőben.

A radiál fiú mezőny volt a legnagyobb 165 indulóval, ezt követte a 4.7 122 indulóval, 18 nemzet részvételével. Jonatán a 4.7 mezőny összetett 2. helyén végzett (2,1,5,8,1) a svájci Haenssler Max mögött, míg korosztályában fölényesen győzött. Én összetettben 13. lettem (7,2,13,3,10). Tavalyhoz képest ebben a szélben sokat javult a sebességem, s már tudtam tartani a lépést a mezőny elejével.

DN Európa-bajnoki bronzérem Előző

DN Európa-bajnoki bronzérem

Koper Cup - Szlovénia Következő

Koper Cup - Szlovénia