Siófok  19.9  •  12 kn       

Keszthely  19.9  •  3 kn       

Balatonfüred  19.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  19.3  •  12 kn       

Orfű  21  •  9 kn       

Velencei-tó  18.9  •  10.4 kn       

Tiszafüred  20.2  •  11.9 kn       

Mályi-tó  19.1  •  1.8 kn       

2024. április 15., hétfő

Vitorlázz velünk Orfűn!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szia, nem tudom, hogy pontosan ki vagy, de nyílván szeretsz vitorlázni, versenyezni. Feltételezem, hogy betöltötted a ötödik szülinapodat, de még nem vagy kilencven.

Vitorlázz velünk Orfűn!

Dingizel, nagyhajózol, szörfözöl vagy modellvitorlázol, tehát az elkötelezettséged vitathatatlan. Szél, víz ügyekben otthon vagy.

Te vagy, akinek augusztus utolsó hétvégéjén Orfűre kell látogatnia, hogy a Vitorlás Napok résztvevőjeként valamely hajóosztályban vagy akár többen is megízleld a Pécsi-tavi vitorlázás igazán különleges atmoszféráját. Itt a kiváló alkalom, hogy szerezz egy dingit, vedd elő a garázs mélyéről a szörföt vagy csavard ki valamelyik haverod kezéből a távirányítót és vágj neki az orfűi kalandnak.

Szeretnél nosztalgiázni, hogy milyen volt régen egy igazi klubregatta vagy kipróbálnál egy dingit a nagyhajózás után? Netán belekóstolnál a modellvitorlázásba? Ne habozz, hozz egy jó döntést és vedd célba Orfűt és annak legnagyobb vitorlás rendezvényét a Vitorlás Napokat.

Optimist, Laser, Finn vagy Kalóz, IOM vagy Marblehead, svertes vagy svert nélküli szörf, bármelyik jó lesz, hogy egy szuper hétvégét tölts Orfűn. Kalózosok, Finnesek közül már sokan felfedezték a regattánkat és lassan az utánpótlás korú versenyzők is megjelennek évről évre az OVE klubban. Mindenkit tárt karokkal várunk, hiszen nekünk ez a legfontosabb hétvége az egész vitorlás szezonban.

Vitorláztál már stadionban, arénában? Most ezt is kipróbálhatod, a Pécsi-tó Magyarország egyetlen vitorlázó arénája, amit természeti adottságai biztosítanak. A tavat körülvevő sétány, kerékpárút, strandok és nyaralók olyan közönséget biztosítanak a partról kiválóan követhető vitorlásverseny számára, ami máshol elképzelhetetlen. Az edződnek, apádnak vagy a csajodnak nem kell motorcsónak, ha verseny közben dumálni akar veled vagy csak szurkolni elég, ha hozol neki egy bringát!

Apropó bringa, jól fog az jönni szombat délután is a tó körüli fröccs túrához. Persze aki nem akar kerékpárt cipelni, az a verseny helyszínén bérelhet, akár az egész hétvégére.

Ha jössz, és persze miért ne jönnél, stabil kis fogaskerék leszel a hazai kistavas vitorlázás koncepciójának robogó gépezetében. Jössz, körülnézel, vitorlázol, jól érzed magad és jövőre már a haverjaidat is hozod. A haverok hozzák az ő haverjaikat és így tovább, egyszer csak nem kell magyarázni, hogy mi az az orfűi vitorlázás. Arról már nem is beszélek, hogy jöveteled mennyit jelent azoknak a pacákoknak, akik itt évek óta küzdenek, hogy Orfűn ismét virágzó vitorlázó élet legyen. Szóval, vegyél egy nagy levegőt, fordulj szépen dél felé és irány a Mecsek, azon belül is Orfű. Garantálom, nem fogod megbánni!

Infó:
http://www.vitorlasnapok.hu/

http://orfu.hu/

http://orfusailing.hu/

Eredményes első versenynap az MVM Optimist Csapatbajnokságon Előző

Eredményes első versenynap az MVM Optimist Csapatbajnokságon

Eredményesen zárult az MVM Optimist Csapatbajnokság Következő

Eredményesen zárult az MVM Optimist Csapatbajnokság