Siófok  18.3  •  7.6 kn       

Keszthely  18.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  2.6 kn       

Balatonboglár  18.3  •  8.4 kn       

Orfű  16  •  6 kn       

Velencei-tó  19.9  •  9.2 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

Eredményes első versenynap az MVM Optimist Csapatbajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei évben 2015. augusztus 17-én 12 csapat részvételével vette kezdetét az MVM Optimist Csapatbajnokság Balatonfüreden, a Koloska kikötőben.

Eredményes első versenynap az MVM Optimist Csapatbajnokságon

A bajnokságon a BYC, a Spartacus, a CSVI, a Kereked és a  házigazda MVM Sportegyesület csapatai mérkőznek egymással.

A négyfős csapatok részvételével megvalósuló csapatbajnokság egyedi versenyformát képvisel a vitorlázás sportágban.  A csapatverseny lényege, hogy a négyfős csapatok elsőként körmérkőzések keretében mérik össze tudásukat és gyorsaságukat egymással úgy, hogy minden csapat valamennyi csapattal megmérkőzik külön-külön futamok keretében. A körmérkőzések eredményei alapján a legjobb négy csapat kerül az elődöntőbe, majd a legjobb kettő a döntőbe.

Az MVM Sportegyesület rendezésében megvalósuló bajnokság első versenynapján az összesen hatvanhat selejtező futamból harmincegy futamot sikerült eredményesen megrendezni, 6-12 csomós keleti, délkelet felé forduló szélben. A versenyzők egyre jobban belejöttek a versenytaktikába és stratégiába, így egyre izgalmasabb futamoknak lehettünk szemtanúi. A futamok „S” alakú pályán kerültek megrendezésre, hiszen ez a pálya megfelelő lehetőséget biztosít a futamok folyamatos indítására és ezen belül arra, hogy az egyes futamok találkozásának esélye minimalizálható legyen.

A csapatbajnokság szabályszerűségét Tusnai Veronika vezetésével nyolc versenybíró biztosítja, akik számára a bajnokság szintén nagy kihívás, hiszen ebben a versenyformában nem óvástárgyalások, hanem vízi bíráskodás keretében kerül sor a bírói döntéshozatalra.

Mivel késő délután Tihany felől vihar közeledett, a szél elforgott és az előrejelzés is viharos szelet jósolt, így Fluck Benedek versenyrendező másnapi halasztást rendelt el.  A versenyzőket és edzőket a partra kiérve finom vacsora várta a Koloska kikötőben.

A bajnokság első versenynapjának eredményei alapján az eredménylistát a Spartacus csapata (De Jonghe Arthur, Jeney Máté, Lászlófy Levente, Lászlófy Ábel) vezeti, második helyen a Kereked Vitorlás Klub csapata (Szabó Rudolf, Nagy Botond Izsák Botond, Bonifert András), harmadik helyen pedig a Spartacus másik csapata (Kocsis Bálint, Kalmár Zalán, Rabovich Dávid, Thomas Van Ofwegen, tartalék: Pavlik András) áll.

A bajnokság holnap, azaz augusztus 18-án a további selejtező futamok lebonyolításával folytatódik. Amennyiben az időjárás kedvező lesz, várhatóan a második versenynapon az elődöntők és a döntő is megrendezhető. Amennyiben nem sikerül a döntő futamot kedden lebonyolítani, úgy a bajnokság a szerdai tartaléknapon folytatódik tovább. 

További információ, fotók eredmények az MVM SE honlapján:
http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMS.aspx?PID=171&al=mvm_optimist_csapatbajnoksag_2015

Fotó: Cserta Gábor

Ahol a gyerekek megszerették a vitorlázást Előző

Ahol a gyerekek megszerették a vitorlázást

Vitorlázz velünk Orfűn! Következő

Vitorlázz velünk Orfűn!