Siófok  16.6  •  5.1 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.6  •  2.8 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  14.5  •  4.6 kn       

Tiszafüred  12.2  •  3.4 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.7 kn       

2024. május 23., csütörtök

Eredményesen zárult az MVM Optimist Csapatbajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVM Sportegyesület 2015. augusztus 17-18. között rendezte meg az MVM Optimist Csapatbajnokságot Balatonfüreden, a Koloska kikötőben.

Eredményesen zárult az MVM Optimist Csapatbajnokság

A versenyen a BYC, a Spartacus, a CSVI, a Kereked és a  házigazda MVM Sportegyesület mindösszesen tizenkét csapata mérkőzött egymással.

A négyfős csapatok részvételével megvalósuló csapatbajnokság egyedi versenyformát képvisel a vitorlázás sportágban.  A csapatverseny lényege, hogy a négyfős csapatok elsőként körmérkőzések keretében mérik össze tudásukat és gyorsaságukat úgy, hogy minden csapat valamennyi csapattal megmérkőzik külön-külön futamok keretében. A körmérkőzések eredményei alapján a legjobb négy csapat került az elődöntőbe, majd a legjobb kettő a döntőbe.

Az MVM Sportegyesület rendezésében megvalósult bajnokság első versenynapján az összesen hatvanhat selejtező futamból harmincegy futamot sikerült eredményesen megrendezni, 6-12 csomós keleti, délkelet felé forduló szélben. A versenyzők egyre jobban belejöttek a versenytaktikába és stratégiába, így egyre izgalmasabb futamoknak lehettünk szemtanúi. A futamok „S” alakú pályán kerültek megrendezésre, hiszen ez a pálya megfelelő lehetőséget biztosít a futamok folyamatos indítására és ezen belül arra, hogy az egyes futamok találkozásának esélye minimalizálható legyen.

A csapatbajnokság szabályszerűségét Tusnai Veronika vezetésével nyolc versenybíró biztosítja, akik számára a bajnokság szintén nagy kihívás, hiszen ebben a versenyformában nem óvástárgyalások, hanem vízi bíráskodás keretében kerül sor a bírói döntéshozatalra.

Mivel késő délután Tihany felől vihar közeledett, a szél elforgott és az előrejelzés is viharos szelet jósolt, így Fluck Benedek versenyrendező másnapi halasztást rendelt el.  A versenyzőket és edzőket a partra kiérve finom vacsora várta a Koloska kikötőben.

A második versenynapot viharos szél és zivatar köszöntötte, így Fluck Benedek versenyrendező parti halasztást rendelt el. Dél körül az északról fújó szél ereje 8-10 csomóra gyengült, így a mezőny a Koloska kikötő közelében kitűzött pályán folytatta a selejtező futamokat.  A szél ereje és iránya többé- kevésbé stabil maradt a délután folyamán, így mind a selejtező futamokat, mint az elődöntőket és döntő futamokat sikerült a második versenynapon lebonyolítani és a versenyt augusztus 18-án lezárni.

Az izgalmas párharcok eredményeképpen az elődöntőbe a Spartacus két csapata, az MVM SE, valamint a Kereked egy-egy csapata jutott be. Az elődöntők során az első és a negyedik, valamint a második és a harmadik helyezett mérkőzött egymással két győztes futamig. Az elődöntőkből a Spartacus Vitorlás Egylet növendékei kerültek ki győztesen, így a döntőben háziverseny döntött a bajnoki címről. A győztes csapat a De Jonghe Arthur, Jeney Máté, Lászlófy Levente, Lászlófy Ábel, Pavlik András (tartalék) összetételű csapat lett második helyen a Kocsis Bálint, Kalmár Zalán, Rabovich Dávid, Thomas Van Ofwegen négyes végzett.  A harmadik helyért nagyon szoros és izgalmas, három futamos párharc döntött, itt az MVM Sportegyesület csapata (Rác Karina, Kovács Attila, Aklan György, Odonics Bende) bizonyult jobbnak.

A díjkiosztón díjazták a legjobb lány csapatot és a legfiatalabb csapatot is, mindkét címet az MVM Sportegyesület újonc csapata (Galambos Krisztina, Ugron Hanga, Kiss Viktória, Odonics Lelle) nyerte el.

A díjazottak a Kutassy László által készített látványos érmek és plakettek mellett értékes ajándékokat is átvehettek.

Az MVM Sportegyesület ezúton is köszöni a versenyzők és edzők részvételét és a csapatok  sportszerű küzdelmét!

További információ, fotók eredmények az MVM SE honlapján:

http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMS.aspx?PID=171&al=mvm_optimist_csapatbajnoksag_2015

 
Vitorlázz velünk Orfűn! Előző

Vitorlázz velünk Orfűn!

Biztos jelen, biztató jövő Következő

Biztos jelen, biztató jövő