Siófok  •  10.5 kn       

Keszthely  3.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  5.2  •  9.6 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  5.2  •  5.7 kn       

Tiszafüred  •  10.7 kn       

Mályi-tó  6.4  •  7.8 kn       

2024. április 18., csütörtök

Gömbös Lóránd megvédte Dragon bajnoki címét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Megvédte bajnoki címét Dragon hajóosztályban Gömbös Lóránd és csapata. Az Erste Private Banking által támogatott eseményen kiváló, egyenletes vitorlázással, négy futamgyőzelemmel, meggyőző fölénnyel nyertek Nyári Mikulás nevű hajójukkal.

Gömbös Lóránd megvédte Dragon bajnoki címét

A négynapos esemény május 31-én zárult, s noha az időjárás egyáltalán nem volt kegyes a tizenöt hajóból álló mezőnyhöz, az MVM-es rendezőgárda és Fluck Bence főrendező munkáját dicséri, hogy a gyenge szeles körülmények ellenére a tervezett kilencből hét futamot sikerült megrendezni.

A világszerte egyik legnépszerűbb, három személyes, tőkesúlyos hajóosztály évek óta május végén rendezi bajnokságait, mert ilyenkor még viszonylag jó szelekkel lehet számolni a Balatonon. Idén a felmelegedés éppen egy gyenge szeles periódust hozott, de így is élvezetes verseny zajlott az egy svájci hajó részvételével nemzetközivé avanzsált versenyen. 

A csütörtök délutáni futamot éppen a svájci hajó nyerte, amely kihasználta, hogy a két magyar esélyes, a Gömbös Lóránd vezette egység illetve a világbajnokságra készülő Kis-Szölgyémi Ferenc által irányított „Luca” főleg egymásra figyelt. Pénteken azután helyreállt a sorrend: Kis-Szölgyémiék a „friss” Soling világbajnok Vezér Károllyal erősítettek, s egy futamgyőzelemmel és két második hellyel zárták a napot. 

Fluck Bence részéről igen jó döntésnek bizonyult, hogy pénteken négy futamot tartott, s noha hivatalosan Balatonfüred volt a gazdája az eseménynek, ezekre leginkább Zamárdi előtt, a déli part közelében került sor – itt fújt ugyanis a szél, amely az egész bajnokság alatt nem haladta meg a tíz csomót.

Szombaton, ismét Zamárdi közelében még két futamot sikerült rendezni, de a Nyári Mikulás nagyon meggyőzően vitorlázva mindkét futamot megnyerte, kétséget sem hagyva afelől, hogy 2015-ben ki a bajnok. Mivel vasárnap már nem került sor futamra, a nemzetközi verseny győzelmével járó Sonnenschein Kupát és a magyar bajnoki címet is a Gömbös Lóránd, Horgos Tamás és Majthényi Mátyás alkotta csapat szerezte meg. Második Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly és Előd Botond. A harmadik helyen Urs Ruppli, Silvia Barben és Ian Schwitter végeztek, a bajnoki bronzérmet pedig Dr. Tenke Péter, Varga István, Szörényi Ádám és Goszleth Marcell szerezték meg.

A klasszikus Dragonok között idén a Yorikke bizonyult a legjobbnak, Dobos Attilával a kormánynál, Kismarty-Lechner Balázs és Kerepesi István legénységi tagokkal.

Az MVM és a Koloska kikötő kiváló vendéglátónak bizonyult, s otthont nyújtott a Dragonok parti eseményeinek is. Csütörtök este a Bujdosó kiváló borai és az osztály által az Öregtanyán tavaly ősszel vágott disznóból készült kiváló kolbász és sonka emelték a hangulatot. Pénteken az MPI-global jóvoltából egy sör-pogácsa party várta a résztvevőket, míg vasárnap az Erste Private Banking vendégei élvezhették a Dragon bajnokság egy napját.

Kéttestű kalandok a Balatonon Előző

Kéttestű kalandok a Balatonon

Balatonfüred és a vitorlázás 150 éve összekapcsolódik Következő

Balatonfüred és a vitorlázás 150 éve összekapcsolódik