Siófok  17.7  •  17.9 kn       

Keszthely  18.9  •  16 kn       

Balatonfüred  17.4  •  18.2 kn       

Balatonboglár  17.7  •  18.6 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  16.8  •  17.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  11.3 kn       

Mályi-tó  18.8  •  10.3 kn       

2024. március 29., péntek

Tökéletes befejezés

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A már két napja folyamatosan kiváló vitorlázó idő vasárnap tökéletesre változott, így az MVM Balaton Melges 24 Regatta utolsó futamát ragyogó napsütésben és 20-25 csomós szélben teljesítette a mezőny.

Tökéletes befejezés

Ezen az utolsó futamon némi meglepetésre nem az eddig miden alkalommal első, és az győzelmet így már az eddig  teljesített hét futammal megszerző olasz Audi Team győzött. A Simoneschi-hajó most mindkét kreuzban rossz oldalt választott, így ezen a napon „csak” második lett. Ezúttal a magyar rajtszámmal versenyző interkontinentális csapat futott be elsőként a célba. Az Ian Ainslie – Adam Martin – Balázs Farkas – Weöres Botond vitorlázta hajó vasárnapi hibátlan versenyzésével az összetettben bronzérmes lett.

Az abszolút győztes, a világranglistát is vezető olaszok mögött az ezüstérmet összetettben egy osztrák amatőr csapat szerezte meg a Wolfgangsee-ről, amelyet az 1996-os Olimpia osztrák laserese Franz Urlesberger vezetett.

A Melges 24 osztályban az amatőr egységeket, ahol nincs olyan vitorlázó, aki valaha is fizetségért versenyzett volna külön is értékelik. A amatőrök között fölényesen első osztrákok mögött az ezüstérmet az egyik dán egység érdemelte ki, amelyet Bo Boje Pedersen vezetett. A harmadik egy újabb osztrák egység lett Christoph Skolaut vezetésével.

Nagy siker az amatőrök között elért negyedik hely  a Bujáky Attila – Szekeres Dávid – Szellem Balázs – Litkey Balmaz – Varga Zsófi felállítású magyar csapatnak. Ebben a hajóban versenyzett az első napon sérülést szenvedő Gond Gergő is, akit szintén megillet az elismerés.

A versennyel, a körülményekkel, az MVM SE rendezőgárdája által produkált hibátlan lebonyolítással és nem utolsó sorban az ehhez a szebbik arcát mutató Blatonnal mindenki elégedett volt. Reméljük jövőre ugyanitt a Melges 24 Európa bajnokság után még több versenyző távozik hasonló élményekkel és jó véleménnyel.

További információk megtalálhatóak  a verseny honlapján: http://melges24balaton.wordpress.com

 
Az esélyes Audi Team abszolút fölénye az első napon Előző

Az esélyes Audi Team abszolút fölénye az első napon

Kiváló évkezdet a Kenesei Szezonnyitón - ODT I. a Peugeot támogatásával Következő

Kiváló évkezdet a Kenesei Szezonnyitón - ODT I. a Peugeot támogatásával