Siófok  31.1  •  6.6 kn       

Keszthely  29.9  •  7 kn       

Balatonfüred  30.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  31.1  •  6.2 kn       

Orfű  34  •  2 kn       

Velencei-tó  35.7  •  10.3 kn       

Tiszafüred  36.3  •  7.9 kn       

Mályi-tó  32.9  •  1.4 kn       

2024. július 14., vasárnap

Kiváló évkezdet a Kenesei Szezonnyitón - ODT I. a Peugeot támogatásával

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Kenesei Szezonnyitó ODT I. a Peugeot támogatásával elnevezésű verseny méltó nyitánya volt a 2013. évi vitorlás nagyhajós One Design évadnak.

Kiváló évkezdet a Kenesei Szezonnyitón - ODT I. a Peugeot támogatásával

2013. április 27-én és 28-án Balatonkenesén 54 egység és közel 300 versenyző vágott neki a regattának. Mindkét nap remek vitorlázási körülmények fogadták a csapatokat. 10-20 csomós DNY-i szélben öt futamot teljesítettek a két versenynap alatt az egységek. A KMPVSE rendezésében zajló verseny támogatója a Peugeot pedig lóerőben gazdag tesztautókkal várta a partra érkező egységeket.

Az öt fordulós One Design Trophy OD verseny sorozat első állomása a Kenesei Szezonnyitó volt a hétvégén, ahol 7 OD osztály (Asso,X35, 8MOD, Elliott 770, J24, S22, SR) kiegészülve a Nautic egységekkel vágott neki a szezon első OD versenyének. Az eredetileg két pályára tervezett versenyt a rendezők az előnevezések és jelentkezések alapján végül egy pályán rendezték meg. A nyolc hajóosztályból 54 egység verbuválódott össze. A legnépesebb osztály 11 egységgel a Scholtz 22 volt, őket követték a 10 hajóval a J24-esek, majd a népességi dobogó harmadik fokára a 8MOD 9 hajója állhatott. A Nautic 7, az Asso99 5, a Sudár Regatta 5, az Elliott770 4, az X35 pedig 3 egységgel indult a szezonnyitó versenyen.

Az első versenynapon 10-12 csomós DNYI-i szél fogadta a mezőnyt, a szeles és szeszélyes tavaszi időjárás megdolgoztatta nem csupán az egységeket, de a rendezőket is, mert minden futamra igazítani kellett az up and down pályán. A második versenynapra frissült a szél és bizony néhány egység vagy technikai probléma miatt vagy a szélviszonyoknak köszönhetően nem állt rajthoz. Azonban akik végig tudták versenyezni az öt futamot jó szélben vitorlázhattak és a kellő nagyságú pályán bőven elfért a több mint félszáz hajó.

A legnépesebb S22-es osztályban a győzelmet az El Nino szerezte meg Bors Sándor kormányzásával, az egység nem csupán a szép helyezésnek, hanem a Peugeot hétvégéi tesztvezetésének és ajándékának is örülhetett. A 8 osztály győztes egységeit a Peugeot külön ajándékkal jutalmazta a mindenki számára rendelkezésre álló tesztvezetés mellett. A J24-es egységek között Litkey Farkas kormányzásával a Peugeot hajója győzedelmeskedett. A 8MOD osztályban Pfeninberger András állhatott a dobogó legfelső fokára. A Nautic egységek között Bölcsvölgyi Tamás kormányozta az összetettben az első helyre a Pingit. Az Asso99 osztályban a BMW Sailing Team szerezte meg a győzelmet Vadnai Tamás vezényletével. A Sudár Regatták versenyét a Főszél nyerte Simon Gergely kormányzásával. Az Elliott 770 osztály győztese Fazekas László Bernát egysége lett. Az X35 osztályban a Doxy bizonyult a legjobbnak Szaxon Róbert kormányzásával.

A hagyományokhoz híven a szombat esti fogadáson osztották ki a One Design Trophy 2012. évi díjait. Gratulálunk a győzteseknek! Köszönjük a Peugeot támogatását. 

Végeredmény

Tökéletes befejezés Előző

Tökéletes befejezés

Letölthető a Kormorán Évadnyitó versenykiírása Következő

Letölthető a Kormorán Évadnyitó versenykiírása