Siófok  19.4  •  19.4 kn       

Keszthely  19.3  •  17 kn       

Balatonfüred  19  •  19.4 kn       

Balatonboglár  19.4  •  19.6 kn       

Orfű  19  •  10 kn       

Velencei-tó  18.5  •  16.8 kn       

Tiszafüred  18.2  •  13 kn       

Mályi-tó  13.5  •  13 kn       

2024. március 29., péntek

A MAVÍZ nyerte a II. Közmű Kupát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

102 hajó részvétélevél került megrendezésre 2007. augusztus 25-én, Balatonszemesen az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság idei ötödik futama, mely egyben otthont adott a II. FGF-Georg Fischer Közmű Kupáért kiírt viadalnak is.

A MAVÍZ nyerte a II. Közmű Kupát Az abszolút versenyt a MAVÍZ színeiben induló Axa-Brokernet nyerte több, mint 10 perces előnnyel a második helyezett Sfinx előtt és csaknem 20 perccel a Ganz Danubius előtt.
A 2006-os esztendő után idén ismét saját versenyen mérethették meg magukat a víz-, gázközmű, valamint energiaszolgáltató hálózatok szolgáltatóinak és a hálózatok kiépítésében szerepet vállaló vállalkozások csapatai, melynek az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság ötödik futama adott otthont. Az összesen 102 nevező csapatot tökéletes vitorlázó idő és jó szél várta, így a versenyszervezők által kijelölt hosszabb pályát is jóval a várakozásokon belül teljesítették a résztvevők. A kedvező feltételeket jól mutatja, hogy az induló csapatok közül mindössze két egység kényszerült feladni idő előtt a futamot (további két hajó szabálytalanság miatt nem került értékelésre). A futamon elindult valamennyi hajó értékelésre és díjazásra került az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokságban, míg a II. Közmű Kupa indulói külön is értékelésre kerültek. Az abszolút befutót toronymagasan a Kékszalag-győztes Axa-Brokernet zsebelte be a Sfinx és a Ganz Danubius előtt. YS I. osztályban viszont a Sfinx végzett az élen a Közmű Kupán is induló Kepi és Kárpát legénysége előtt. Győzelmével a Sfinx beérte pontversenyben a második helyen álló Virgoncot, akik ezúttal igen visszafogott teljesítményt nyújtva a tizedik helyen futottak be.

YS II-ben nem sikerült megismételnie szigligeti győzelmét az UNIQA-Regatta (IMI Jé) csapatának, ezúttal be kellett érniük az ezüstéremmel a Sáfián László kormányozta korábbi Ügyvéd Kupa győztes Dolce Vita mögött. Harmadik helyen a LLYR végzett, míg a pontversenyt vezető Kisvacak és Márta ?csupán? az ötödik és hatodik helyekre tudott bejönni.

YS III-ban nem változott a dobogósok neve az előző versenyhez képest, csak helyet cseréltek. Ezúttal a Dudu állhatott a a dobogó legmagasabb fokára a Szi-Vi és Bátor előtt. A pontverseny is ebben az osztályban a legkiegyensúlyozottabb, hiszen az első helyezett Bátor és a negyedik Szi-Vi között mindössze 9 pont a különbség, és könnyedén felzárkózhat a Rapa-Iti csapata is. Az év végi elszámolásnál minden bizonnyal ebben az osztályban lesz a legnagyobb szerepe az év során elért legrosszabb eredmény kiejtésének, hiszen egy-két ponton is nagyon sok múlhat.
Ismét Kenesén! Előző

Ismét Kenesén!

Augusztus 29-31: III. Microsoft Közmű Kupa Következő

Augusztus 29-31: III. Microsoft Közmű Kupa