Siófok  14.4  •  21.7 kn       

Keszthely  14.9  •  17 kn       

Balatonfüred  14  •  20.8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  21.6 kn       

Orfű  14  •  17 kn       

Velencei-tó  15.2  •  20 kn       

Tiszafüred  12.9  •  16 kn       

Mályi-tó  14.7  •  13.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Sekli Kupa (YST 2011/3) – Balatonlelle, 2011.06.25.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Június 25-én szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. balatonlellei kikötőjében folytatódik a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat. A YST 2011 harmadik állomása a Sekli Kupa lesz.

 Sekli Kupa (YST 2011/3) – Balatonlelle, 2011.06.25.

A verseny, a helyi étterem támogatásával kerül megrendezésre, ahogy azt a névadásból akár ki is lehetett következtetni. A regattát, a Sekli Étterem és a Lellei Vitorlás Egylet közösen szervezi.

A vízi rendezés, a túraverseny lebonyolítása Beliczay Péter és a Monti Bt. kezében lesz, a parti vendéglátás színvonalát Tóth Balázs, a Sekli Étterem tulajdonosa garantálja. A kikötőben pénteken és szombaton este is komoly bulira van kilátás, fellépőkkel, jazz zenekarral és koktélbárral. A versenyre nevezni már pénteken este is lehet, de természetesen erre a szombati kormányos értekezletig lesz lehetőség. Minden versenybe benevezett hajó, hajós hűtőtáskát és törhetetlen pohárkészletet kap a nevezési csomagban. A versenyzőket nevezéskor üdítővel is „felszerelik” a szervezők, így talán elviselhetőbb lesz a júniusi kánikula.

A verseny, szombaton 11 órakor rajtol, a Lelle előtti vízterületen, a versenykiírás szerint klasszikus túraverseny lesz a yardstick osztályok részvételével. Remélhetőleg a kezdeményezésből hagyomány lesz, hiszen ebben a kikötőben is komoly múltja van a versenyrendezésnek. 7-8 évvel ezelőtt évi 2-3 verseny is volt a nagy lellei kikötőben. Lelle Kupa, Olimpia Kupa vagy az International Kupa mind olyan versenyek, melyekre a résztvevők nosztalgiával emlékeznek vissza. Sajnos az utóbbi években egy egy Balaton Regatta fordulón kívül nem volt versenyélet ebben a kikötőben, teljesen eltűntek a klubregatták. A Sekli Étterem és az LVE összefogása most erre a problémára kínál megoldást a Sekli Kupa megszervezésével.

A versenyzők szombati vendégül látása sem zsákbamacska, a háromfogásos vacsora hideg gyümölcslevessel indul, a főétel Sekli grilltál lesz és desszertnek rétest szolgálnak fel.

A szervezők remélik, hogy a lellei versenyek felidézett hangulata, a nosztalgia és a garantált színvonal meggyőzi a versenyzőket, hogy az utolsó júniusi hétvégét Balatonlellén töltsék.

Versenykiírás: http://www.compassmagazin.hu/versenykiiras/sekli-kupa.html

Sekli Étterem: http://www.seklietterem.hu/

Színvonalas prémium regatta a szakmának Előző

Színvonalas prémium regatta a szakmának

A Postás story! Következő

A Postás story!