Siófok  12.2  •  6 kn       

Keszthely  9.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  11.8  •  1.9 kn       

Orfű  11  •  3 kn       

Velencei-tó  14.4  •  8 kn       

Tiszafüred  12.9  •  4.5 kn       

Mályi-tó  10.7  •  2.7 kn       

2024. április 25., csütörtök

50 hajó a VII. CMS-Schuller Kupán!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Aki a kellemes időjárásban kisétált Fonyódon a mólóra, vagy épp a Sándortelepi strandon töltötte szabadidejét, délelőtt és a kora délutáni órákban több mint 50 vitorláshajó színes kavalkádjában gyönyörködhetett, akik mindeközben ádáz harcot folytattak hajóosztályaikon belül a dobogós helyezésekért a VII. cms–Schuller Kupán.

50 hajó a VII. CMS-Schuller Kupán!

A Yardstick Trophy versenysorozat ötödik állomásának is számító versenyen kitűnő szélben, mindenki elégedettségére kitűzött pályán hibátlanul rajtoltak el a hajók.
Miután az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, csak három hajó nem fejezte be a versenyt, közülük egy technikai okokból kényszerült mentésre és a verseny feladására.

Bár ez némileg megzavarta a verseny menetét, végül közel 200 elégetten ünneplő résztvevő gyűlt össze a majdnem szűknek bizonyuló Makkos Étterem összes helyiségeiben, ahol kellemes zene, jóízű halászlé és babgulyás, és a kiszáradt versenyzők frissítését szolgáló üdítő italok társaságában került sor az eredményhirdetésre.

A megérdemelt díjakat a főszponzor Schuller Ek’hlar Kft. ügyvezető igazgatója, Lábady Zsolt, és Pap Dezső, a Fonyódi Vitorlázásért Alapítvány Kuratóriumának tagja adta át.
Az elváláskor „Jó szelet” köszöntéssel, „Fonyód visszavár” felkiáltással hívtuk meg Sporttársainkat a következő fonyódi versenyekre, a TVSK Termoplusz Kupára, és a Fonyódi Kormorán Vitorlás Egyesület évadzáró versenyére.
Bővebb információk a www.fonyodivitorlazok.hu honlapon.

Győri Attila

A Yardstick Trophy állása 5. futam után

A VII. CMS Schuller Kupa eredményei

Képek a VII. CMS Schuller Kupáról

Csoki kupa, vége Előző

Csoki kupa, vége

Magyar siker a Cadet világbajnokságon Következő

Magyar siker a Cadet világbajnokságon