Siófok  16.6  •  2 kn       

Keszthely  15.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  0.9 kn       

Balatonboglár  16.6  •  1.9 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.2  •  3.3 kn       

Tiszafüred  15.8  •  4.6 kn       

Mályi-tó  15.2  •  2.6 kn       

2023. június 09., péntek

Összefognak Európa tavainak legnagyobb vitorlás versenyei

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Magyar kezdeményezésre összefognak Európa legnagyobb tavainak vitorlás versenyei.

Összefognak Európa tavainak legnagyobb vitorlás versenyei

Erről írt alá megállapodást a múlt heti budapesti Boat Show kiállításon a Magyar Vitorlás Szövetség, a balatoni Kékszalag letéteményese, az olasz Circolo Vela Gargnano vitorlás klub, amely a Garda-tavon rendezett Centomigliát képviselte és a svájci Cercle de la Voile Nautique de Genève, a Genfi-tavi Bol d'Or Mirabaud rendezője.

Mind a három regatta közös jellemzője, hogy indulói a teljes tavat megkerülve, komoly sportteljesítmény után érnek célba. A komoly kihívás ellenére a versenyek nagyon népszerűek, alkalmanként több száz hajó indul rajtuk. A mostani összefogás legfontosabb célja, hogy elősegítsék az induló létszámok további növelését, méghozzá nemcsak a profi vitorlás versenyzők, hanem az amatőr csapatok körében is.

„Közös célunk a vitorlás turizmus promóciója, és szeretnénk elérni, hogy mindhárom versenyen nőjön a külföldi indulók létszáma" – mondta a sikeres kezdeményezésről dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

A megállapodás több technikai részletet is tartalmaz, így a rendezők koordinálják majd a versenyek időpontjait, közelítik egymáshoz az induló hajóosztályokra vonatkozó műszaki paramétereket és egyéb felételeket. Elősegítik majd a más országokból érkezők indulását és elősegítik, hogy a külföldi vitorlázók megfelelően szerepeljenek majd az események kommunikációjában.

Kezdődik a Boat Show! Előző

Kezdődik a Boat Show!

A vér nem válik vízzé! Következő

A vér nem válik vízzé!