Siófok  18.3  •  2.2 kn       

Keszthely  17.9  •  3 kn       

Balatonfüred  18  •  0.9 kn       

Balatonboglár  18.3  •  3 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  18.4  •  1.6 kn       

Tiszafüred  16.7  •  2.3 kn       

Mályi-tó  14.7  •  2.2 kn       

2023. június 10., szombat

Tolnay Kálmán László Emlékverseny - Bujtor István szobor avatás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2013. május 5-én, szombaton rendezi a Balatonfüredi Yacht Club évadnyitó túraversenyét.

Tolnay Kálmán László Emlékverseny - Bujtor István szobor avatás

A két évvel ezelőtt alapított verseny a kétszeres csillaghajó-olimpikon Tolnay Kálmán László emléke előtt tiszteleg, akit Kékszalag győzelmével és számos bajnoki címével az egyesület legeredményesebb sportolójaként ismertünk.

Az idei évben is a verseny újra május első hétvégéjére esik, de ezúttal vasárnap kerül lebonyolításra.A 2012. évben 32 hajó kapott kedvet a keleti medencében kijelölt, Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Tihany-Balatonfüred útvonalat követő, közel 25 kilométeres túra teljesítéséhez.

A megmérettetésre érdemes 2013. április 28-ig a VIHAR rendszeren keresztül (http://vihar.grepton.hu) leadni az előzetes jelentkezéseket, ugyanis e dátumig jelentkező, legalább 6 nevezőt felvonultató hajóosztályok az abszolút értékelés mellett külön kerülnek díjazásra. Az ennél kevesebb hajót nevező osztályok a megfelelő Yardstick csoportba kerülnek besorolásra.

A Tolnay Kálmán László Emlékverseny díjkiosztóját követően kerül sor Bujtor István bronzszobrának avatására is a Vitorlás téren.  A május 5-én, a színész 71. születésnapja alkalmából avatandó köztéri alkotás várhatóan a város egyik új turisztikai látványossága lesz, érdekessége, hogy a művész arra törekedett, hogy kontaktusba is lehessen kerülni a szoborral. A bronzszobor Bujtor Istvánt egy balatoni vörös kőből készült hajótöredékben ülve ábrázolja. Az ember nagyságúnál valamivel nagyobb alkotást a móló előtt, amennyire csak lehet, közel a Balatonhoz állítják majd fel. Bujtor István 2007-től egészen a 2009-ben bekövetkezett haláláig a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt, a város tavaly posztumusz Kiss Ernő-díjat  adományozott számára, amelyet az Anna-bálon felesége vehetett át.

A versenykiírás ide kattintva érhető el.

Óriás busát fogtak a Balatonban Előző

Óriás busát fogtak a Balatonban

Megalakult a NAU370RUN hajóosztály! Következő

Megalakult a NAU370RUN hajóosztály!