Siófok  17.2  •  3.8 kn       

Keszthely  15.1  •  3 kn       

Balatonfüred  16.7  •  1.7 kn       

Balatonboglár  16.5  •  3.3 kn       

Orfű  15  •  2 kn       

Velencei-tó  16.4  •  5.9 kn       

Tiszafüred  14.1  •  6.7 kn       

Mályi-tó  11.3  •  5.4 kn       

2021. szeptember 29., szerda

Február 5-én elhunyt Szűcs János

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Bár több, mint egy tucatszor nyerte el a Velencei-tavon a Piros Szalagot, amellyel az Évadnyitó versenyen hagyományosan a leggyorsabb Kalóz egységet díjazzák, nevére nem a bajnoki almanachokból fogunk emlékezni.

Február 5-én elhunyt Szűcs János

Sokkal inkább azért, mert a tó életének meghatározó alakja volt,  évtizedek óta elmaradhatatlan résztvevője a helyi Kalóz futamoknak, sőt olykor elutazott vendégségbe más tavakra is.
Nem csak versenyzett, de sokat tett is azért, hogy versenyezni lehessen és a vitorlás telepen az idejét mindenki megfelelő körülmények között, jó hangulatban tölthesse.

1972-ben az akkor alakuló KÖFÉM SC-ben kezdett vitorlázni.Szervező és kapcsolatteremtő képességnek köszönhetően rövid időn belül Ő lett a vitorlás szakosztály vezetője. 1975-től a a vitorlás szakosztály önnálló lett,amit továbbra is vezetett.( itt kezdte vitorlás pályafutását Fa Nándi és Gál Józs i is ). Jelentős érdemei vannak az agárdi klubház létesítésében, amely a szó jó értelmében vett klubéletet teremtette meg. .

A KÖFÉM SC megszünésekor jogutodként megszervezte a ma is működö Sirály Vízisport Clubot, melynek haláláig elnöke, müködésének motorja volt.A maga csendes visszahúzodó modorával megteremtette az egyesület anyagi biztonságát, fejlesztette, korszerüsitette a klubházat.

A szervező munka mellett haláláig vitorlázott szeretett Kalózában, megőrizve az osztályában jól ismert 490-es vitorlaszámot.

Hozzá tartozott a világunkhoz, csendesen fanyar, nyugodt  stílusával, amiből azért olykor emberi módon kilendítette egy-egy sporttárs vagy kedvezőtlen szélforduló.

Mindig sportolt és karban tartatota magát. Ha akár tavaly nyáron, utolsó találkozásunkkor tippelem az életkorát, egy vagy két évtizednél biztosan többet tévesztettem volna. Ott a tavon  Jani volt világ életében. Az is marad nekünk mindörökre.


Temetése február 23-án 11 óra 30 perckor lesz Székesfehérváron a Béla úti temetőben.

Renegátok vagy feltalálók? Előző

Renegátok vagy feltalálók?

Sűrű a programjuk a vitorlázóknak Következő

Sűrű a programjuk a vitorlázóknak