Siófok  12.7  •  15.6 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  12.4  •  13.3 kn       

Balatonboglár  12.7  •  17 kn       

Orfű  17  •  10 kn       

Velencei-tó  15.5  •  16.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  12.9 kn       

Mályi-tó  15.5  •  11.8 kn       

2024. március 28., csütörtök

Sűrű a programjuk a vitorlázóknak

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) büszke arra, hogy sorozatban harmadik éve a magyar sport első világbajnoki aranyát a vitorlázók szállítják – mondta el a Sláger FM-nek Holczhauser András, az MVSZ főtitkára.

Eddig a sportágban egy riói olimpiai indulónk kiléte biztos, a finn hajóosztályban Berecz Zsombor még 2014-ben kvótát szerzett. A Lasereseknél Tomai Balázs Magyarországnak szerzett indulási jogot, erre a helyre három jelentkező van, Tomain kívül Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán külön versenyt vív a kvótáért. Ezek a válogató versenyek a mexikói világbajnoksággal zárulnak” – mondta a főtitkár.

 Az idei hazai rendezésű nagy nemzetközi versenyekkel kapcsolatban Holczhauser András elmondta, hogy sűrű lesz a versenynaptár, hiszen 180 versenyt bonyolítanak le, többek között a Balatonon 420-470 Ifjúsági Európa-bajnokságot, Cadet Európa-bajnokságot, illetve Kalóz junior Európa-bajnokságot is rendeznek.

 A 2016-os Kékszalaggal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező vitorlásverseny még nemzetközibb lesz, hiszen már tavaly elkezdték az együttműködés előkészítését Európa több patinás tókerülő versenyek szervezőivel, ennek folytatásaként a Hajókiállításon írják alá a szerződést a genfi-, illetve a Garda-tavi regatták versenyigazgatóival.

Február 5-én elhunyt Szűcs János Előző

Február 5-én elhunyt Szűcs János

Volt egyszer egy Helka Presszó! Következő

Volt egyszer egy Helka Presszó!