Siófok  8.3  •  6.8 kn       

Keszthely  3.9  •  6 kn       

Balatonfüred  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.1  •  8.7 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  6.1  •  6.2 kn       

Tiszafüred  3.9  •  5.9 kn       

Mályi-tó  7.4  •  3.6 kn       

2024. április 20., szombat

Új szelek szárnyán a keszthelyi vitorlázás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az új tulajdonosok visszaadnák a Keszthelyi-öböl rangját. Nyári gyerektáborok, túrahétvégék a helyi vitorlázóknak, teljes körű felújítás és komoly pénzdíjas kupasorozat szerepel az új tulajdonos tervei között.

Új szelek szárnyán a keszthelyi vitorlázás

A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. céljai nagyszerűek, a feltételek adottak, jöhet a megvalósítás.

Keszthelyen a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején négy-öt komoly vitorlásversenyt rendeztek évente, esetenként több száz hajós mezőnnyel. A keszthelyi vitorlázók országos, európai szintű és világbajnoki eredményeket értek el, kijutottak az olimpiára, és egyenrangú félként jelentek meg a nemzetközi megméretéseken. Két sportklubban több mint ötven gyerek utánpótlás-nevelése és intenzív versenyeztetése zajlott különféle hajóosztályokban. A 2000-es évekre egy sportklub maradt fenn szerényebb körülmények között néhány kiemelkedően tehetséges versenyző támogatására. Jelenleg – az infrastrukturális feltételek leromlása következtében – egyetlen komolyabb verseny, a Pünkösdi Regatta érinti Keszthelyt, amelynek betétfutamaként rendezik meg Keszthely Város Kupáját egyazon délelőttön.

A kikötő új tulajdonosainak célja Keszthely egykori rangjának visszaállítása a vitorlázás területén. A Keszthelyi-öböl adottságai és mérete lehetővé teszi akár nemzetközi versenyek lebonyolítását is. A tervek között szerepel egy három-négy fordulós, komoly, eddig nem megszokott mértékű díjazású hazai kupasorozat, amely az elképzelések szerint 2016-tól szerepelne a balatoni versenynaptárban. Kiemelt cél egy nemzetközi vitorlásverseny megszervezése jövőre. Nagy hangsúlyt kap az ifjúsági utánpótlásképzés: ez évtől elindulna a gyerekképzés nyári táborokban, ahol lehetőség adódna tehetséges fiatalok felfedezésére. A tulajdonosok célja továbbá túraversenyek, túrahétvégék szervezése a helyi vitorlázók részére is.
A kikötő állapota a 24. órában van. Az épületekhez a korábbi üzemeltetők tíz éve nem nyúltak, a kikötőben fejlesztés nem történt. Szükséges a lepusztult épületek teljes felújítása, a vizesblokkok rekonstrukciója, az elektromos hálózat cseréje, új parkolók kialakítása, a zöld felület teljes karbantartása, megfelelő színvonalú étterem nyitása, kikötőmesteri épület építése az öbölben, utak, közlekedőjárdák újrakövezése, a kikötői közvilágítás, az öbölbejárat megvilágításának cseréje, a pontonrendszer átalakítása, a téli hajótároló kocsik esztétikus, környezetbe illő tárolásának megoldása, daruzó hely kialakítása és az idén lejáró vízjogi létesítési engedély megújítása.
A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. fejlesztései mindezek megvalósulását célozzák.

Forrás: monitormagazin.hu

Sportkommunikációval erősít a Live PR Előző

Sportkommunikációval erősít a Live PR

Versenynaptár 2015 Következő

Versenynaptár 2015