Siófok  7.7  •  6.8 kn       

Keszthely  8.9  •  7 kn       

Balatonfüred  7.4  •  6.1 kn       

Balatonboglár  7.4  •  6.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  6.7  •  9.8 kn       

Tiszafüred  9.5  •  3.5 kn       

Mályi-tó  8.6  •  2.9 kn       

2024. április 24., szerda

Berecz és Érdi az Év Vitorlázói

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A férfiaknál Berecz Zsombor, a nőknél pedig Érdi Mária lett az Év Vitorlázója 2014-ben.

Berecz és Érdi az Év Vitorlázói

Berecz Zsombor valamennyi magyar sportoló közül - a sportlövő Tobai-Sike Renáta után - másodikként szerzett kvótát a riói olimpiára. A Magyar Villamos Művek SE vitorlázója a santanderi ISAF Világbajnokságon a Finn hajóosztályban elért 15., a nemzetek sorrendjében 11. helyével vívta ki az indulási jogot a 2016-os játékokra, amely a harmadik olimpiája lehet. A korábban a Laser hajóosztályban indult Berecz Zsombor az elmúlt két évben nyújtott teljesítményével immár megkérdőjelezhetetlen tagja a nemzetközi Finn mezőny elitjének. A 28 éves vitorlázó 2014 tavaszán az Andalúz Olimpiai Héten a második helyen végzett, a Palma de Mallorca-i Világkupán pedig 13. lett. A világbajnoki szintű, 101 hajót felvonultató Európa-bajnokságon az előkelő 9. helyet szerezte meg.

A mindössze 16 éves Érdi Mária fiatal korát meghazudtoló eredményeket produkál. Kétszeres ifjúsági világbajnok, minden eddigi korosztályos világversenyén érmet akasztottak a nyakába. Tavaly robbant be a hazai vitorlázás élvonalába. A Yacht Club Budapest Egyesület tehetsége idéntől már főként az olimpiai Laser Radialban versenyez. Élete első felnőtt Világkupa versenyén tavasszal nemcsak bekerült az Arany csoportba, de ott futamgyőzelmet is mondhatott a magáénak. Később a korosztályos Byte világbajnokságon bronz-, az Eb-n ezüstérmet nyert. A Laser Radial U17-es kontinensviadalán a harmadik lett, az augusztusi vb-t viszont megnyerte, ráadásul a két évvel idősebbek között is felállhatott a dobogó második fokára. A Nancsingban megrendezett ifjúsági olimpián 11. lett.
Berecz Zsombor harmadszor, míg Érdi Mária másodszor érdemelte ki az Év Vitorlázója címet.

MVSZ sajtótájékoztató Pécsen Előző

MVSZ sajtótájékoztató Pécsen

Kovács "Zsiráf" Péter emlékére Következő

Kovács "Zsiráf" Péter emlékére