Siófok  5.5  •  28.1 kn       

Keszthely  7.9  •  33 kn       

Balatonfüred  5.2  •  20 kn       

Balatonboglár  5.5  •  27.4 kn       

Orfű  •  32 kn       

Velencei-tó  •  28.7 kn       

Tiszafüred  6.1  •  21.1 kn       

Mályi-tó  6.1  •  21.8 kn       

2023. március 27., hétfő

Detre Dia és Vadnai Benjamin lettek az év vitorlázói

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A BYC két versenyzője, Detre Dia és Vadnai Benjamin lettek az év vitorlázói 2012-ben.

Detre Dia és Vadnai Benjamin lettek az év vitorlázói

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik kik sportágukban az év legjobbjai.

A Magyar Vitorlás Szövetség 2012-ben a nőknél Detre Diának - aki a londoni Olimpiai Játékokon 18. helyezést ért el RS:X osztáyban -, míg a férfiaknál a tavasszal Laser 4.7 világbajnoki címet szerzett Vadnai Benjaminnak ítélte a címet. 

Detre Diána hatéves kora óta sportol versenyszerűen. Sífutóként kezdte, majd ritmikus gimnasztikázott, kosárlabdázott, díjugratott és verseny-aerobikozott. A vízi sportolást viszonylag későn, 16 évesen (1999 augusztusában) kezdte el. Olimpiai bronzérmes vitorlázó édesapja révén számos vitorlás versenyen indult a Balatonon. 2002-ben olimpiai válogatott kerettagként kezdett nemzetközi versenyekre járni. Ötszörös magyar bajnokként végül teljesülhetett nagy álma, képviselhette a magyar színeket a 2008-as pekingi olimpián. A londoni olimpián összesítésben a 18. helyen végzett, hétszer választották meg az év magyar szörfözőjének.

Vadnai Benjamin 9 éves korában kezdett vitorlázni, 2009 óta a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője. Eleinte optimist hajóosztályban ért el kiemelkedő eredményeket, majd 2010-ben a Laser 4.7 hajóosztályra váltott, ahol már az első évben Európa-bajnok lett. Idén, mindössze 16 évesen a sportág hazai történetének első utánpótlás-világbajnoka lett a Laser 4.7-es hajóosztály Buenos Airesben megrendezett világbajnokságán. Tavaly a vitorlázás sportágban elsőként vehette át a Junior Prima Primissima Díjat.

A fákhoz láncolják magukat a tiltakozók Balatonföldváron? Előző

A fákhoz láncolják magukat a tiltakozók Balatonföldváron?

Létrejött a Festetics Hajós Klaszter Következő

Létrejött a Festetics Hajós Klaszter