Siófok  •  10.5 kn       

Keszthely  3.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  5.2  •  9.6 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  5.2  •  5.7 kn       

Tiszafüred  •  10.7 kn       

Mályi-tó  6.4  •  7.8 kn       

2024. április 18., csütörtök

Vitorlázz Orfűn!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Augusztus 25-től 28-ig tart idén a III. Compass Vitorlás Napok, a Pécsi-tó legnagyobb vitorlás rendezvénye.

Vitorlázz Orfűn!

Optimist, Laser, Finn és Kalóz osztályok mellett két modellvitorlás osztály is vízre száll, sőt idén már szörfverseny is kiegészíti a négynapos programot. A nagyon is komolyan vett vitorlás versenyeket, nap mint nap kicsit sem komoly programok követik.

Koncert, evezős verseny, water jump és modell autó, hajó illetve repülő bemutató színesíti a parti programok sokaságát. Bemutatkozik a szomszédos Kovácsszénája település, helyben készített termékeivel. Két, villányi borászat tart borkóstolót az esti vacsorákat megelőzően. Az esemény kerékpáros támogatója is kiállít a rendezvényen, sőt kerékpár kölcsönzési lehetőség is lesz a helyszínen.

A Compass Vitorlás Napok három versenyt foglal magába, a Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny, a Pécsi-tó tradicionális regattája, melyet 1968 és 1977 között rendeztek Kalózok részvételével és tavaly már négy hajóosztály részére. A Pécsi-tó Kupa húsz éves múltra tekint vissza, az egyik legrangosabb hazai modellvitorlás verseny. 2011-ben a Pécsi-tó Kupa keretei között két országos bajnokságot is rendeznek. Az Orfű Kupa, a szörfösök versenye, melyet évről évre megrendeznek, idén már a Vitorlás Napok részeként. A Vitorlás Napok megszervezése három sportegyesület összefogásának köszönhető, az Orfűi Vitorlás Egyesület, az Orfűi Szörf Klub és a Pécsi Ércbányász Modellező Klub együttműködése hozta létre a térség legnagyobb vitorlás rendezvényét.

A versenyzők mellett Orfűre várják a valaha a Pécsi-tavon vitorlázókat egy nosztalgiatalálkozóra. Míg tavaly - a nosztalgiatalálkozó ürügyén - a parton a felnőttek voltak többségben, a vizet a gyerekek uralták. 17 egyesület sportolói vettek részt a versenyen, legnagyobb létszámban az Optimistes versenyzők voltak. A tavalyi versenyen is nívós díjakkal jutalmazták az eredményes versenyzőket és ez idén sem lesz másként. A verseny díjait a Bikedoktor.hu, Polgár Pincészet, Great Minds, Kovácsszénája önkormányzata, a Novák Sajtmanufaktúra és a pécsi Aranyhajó Fogadó biztosítja.

A Pécsi-tavi vitorlázásnak van egy sajátos atmoszférája, olyan mintha a versenyzők egy stadionban, egy arénában vitorláznának. A tó partjáról remekül nézhető, nyomon követhető a verseny, sőt még akár a hangos szurkolás is eljuthat a bíztatott versenyzőhöz.

A Vitorlás Napok alkalmával Orfűn minden a vitorlázásról szól, lassan ismét hihetővé válik, hogy nem csupán a Balaton az egyetlen vitorlázásra alkalmas tófelületünk, népszerű vitorlásverseny a Pécsi-tavon is rendezhető.

Program: http://www.vitorlasnapok.hu/index.php?page=11

Információ és nevezés: http://www.vitorlasnapok.hu/

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=182715611770437

Orfű: http://www.orfu.hu/

Vadnai Jonatán bronzérmes Előző

Vadnai Jonatán bronzérmes

Vitorlások borultak a Balatonba Következő

Vitorlások borultak a Balatonba