Siófok  14.4  •  9.9 kn       

Keszthely  13.9  •  6 kn       

Balatonfüred  14.1  •  5.2 kn       

Balatonboglár  14.2  •  10.4 kn       

Orfű  13  •  8 kn       

Velencei-tó  14.4  •  8.5 kn       

Tiszafüred  11.7  •  1.7 kn       

Mályi-tó  11.6  •  3.7 kn       

2024. május 01., szerda

Vitorlások borultak a Balatonba

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Több vitorlás is zátonyra futott vagy felborult a Balatonon a délutáni viharban, de mindenkinek sikerült hajóval, vagy úszva partot érnie, eltűnt személyről egyelőre nem érkezett bejelentés - közölték a vízi rendészet és vízi mentők szolgálatvezetői az MTI-vel.

Vitorlások borultak a Balatonba

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium meteorológusa elmondta, hogy Fonyódon 117 kilométer/órás széllel tetőzött a vihar, amire időben, több mint egy órával korábban figyelmeztette a fürdőzőket és vitorlázókat a viharjelző rendszer. Rendkívül gyorsan, robbanásszerűen alakult ki a zivatar. A Balatonnál előfordul ilyen heves, rövid nyári vihar, a jelenség szakmailag mégis extrémnek bizonyult, mert egy-két nappal korábban még nem látszott, hogy ilyen ereje lesz - mondta a szakember.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője közölte: a vihar előtt, akit csak lehetett leküldtek a vízről, ennek is köszönhető, hogy nem történt személyi sérülés, és nincs tudomásuk eltűnt emberről. A sötétedésre lecsillapuló vihar idején a vízi rendőrökhöz 239 segélyhívás érkezett, néha több is ugyanahhoz az esethez. A rendőrök 20 helyszínre vonultak ki, de a bajba kerültek többnyire önerőből partra jutottak, csak egy esetben, Balatonföldvár közelében kellett egy négytagú családot kimenteni.

Vitorlázz Orfűn! Előző

Vitorlázz Orfűn!

Eltűnt a Balatonban egy vízibicikliző Következő

Eltűnt a Balatonban egy vízibicikliző