Siófok  17.2  •  7.9 kn       

Keszthely  16.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.9  •  5.2 kn       

Balatonboglár  17  •  9.1 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  17.1  •  4.5 kn       

Tiszafüred  13.8  •  4.5 kn       

Mályi-tó  12.8  •  3.7 kn       

2024. május 01., szerda

Vadnai Jonatán bronzérmes

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Garda-tavi Arco városában rendezték augusztus 8-10-én a hagyományos Ora Cupot. A háromnapos versenyen nyolc futam rajtolt, amelyen összesen 10 ország 170 junior és 85 serdülője versengett az Optimist hajóosztályban.

Vadnai Jonatán bronzérmes

Hazánkat hét fős csapat képviselte. Hadnagy Zsombor, Galgóczy Tamás, Gyapjas Zsombor, Takácsy Lilla, Tenke Áron és Vadnai Jonatán a junior, míg Héjja Marcell a serdülők  között mérette meg magát. A regattán mindvégig napsütéses, kellemes időjárás segítette a vitorlázókat, s mivel a kijelölt pálya is távolabbra került a megszokott, partközeli szakasznál, a sziklák sem befolyásolták negatívan a hajók teljesítményét.

A mezőnyt hat kvalifikációs futamot követően arany, ezüst, illetve bronz csoportba osztották. A döntő két futamában Vadnai Jonatán végig az első bolyban vitorlázott, s egy futamgyőzelmet is bezsebelve a 3. helyen végzett az arany csoportban. Ugyanitt Gyapjas Zsombor futott be az előkelő ötödik helyen a legjobbakat felsorakoztató 85 fős mezőnyben. Tenke Áron egyetlen hellyel csúszott le az arany csoportról, ám az ezüstben 7. (összetettben 92.) helyet szerzett, míg Takácsi Lilla a 4. (az összesítés szerint 89.) helyet csípte meg. Galgóczy Tamás és Hadnagy Zsombor szintén az ezüstök között folytatta a versenyzést. Előbbi fiú a 12. (97.), míg utóbbi a csoport 28. (113.) helyezéséig küzdötte magát.

A kadet korosztály hatfutamos versenyében Héjja Marcell a 60. helyen zárta a regattát.

Pálos István Emlékverseny képekben Előző

Pálos István Emlékverseny képekben

Vitorlázz Orfűn! Következő

Vitorlázz Orfűn!