Siófok  12.2  •  5.4 kn       

Keszthely  9.9  •  3 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  10.6  •  1.9 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.8  •  9.8 kn       

Tiszafüred  11.1  •  5.4 kn       

Mályi-tó  8.4  •  4.1 kn       

2024. április 25., csütörtök

Biró Márk Péter beszámolója az Unitef Kupáról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Avagy, ahogy a Vivace fedélzetéről láttuk a versenyt. A hétvégén megrendezett Unitef kupa kellemes meglepetés volt számomra. A napsütés hiányát leszámítva kifogástalan időjárási viszonyok között, úgynevezett finom szeles futamok voltak.

Biró Márk Péter beszámolója az Unitef Kupáról

A pályák kitűzése hibátlan volt, szélviszonyhoz igazítva irányát és a bóják távolságát tekintve is. A rajteljárás lebonyolítása kifogástalanul, másodpercre pontosan történt. A ráindításos rajteljárás során szívesen vettem volna, ha a J24-es osztály külön rajtol a yard kettesektől s pláne a Regina osztálytól. A kicsiny, de fürge hajók igen megnehezítették a nagyobb hajók dolgát. Ha már Regina, hadd említsem meg, hogy hiányoltam a népes osztályt.

Az osztálytársak figyelmét s ezúton is felhívom arra - amit e verseny is igazolt -, hogy igen is a nyugati medencében profi versenyeken felkészült vitorlázók szelik a habokat. Szívesen látunk benneteket! Pár mondat a pályán kívülről. A Spari kitett magáért és kellemes, nem üvöltő hangerejű élő zenével kedveskedett nekünk, melyet a fenséges lakoma (malacsült, hagymás törtburgonya, savanyúság) fogyasztása közben élvezhettünk. A gyors és összeszedett eredmény kifüggesztésére valamint eredményhirdetésre sem lehetett panasz, ismételten remekelt Béci bácsi. Köszönjük!
 
Unitef Kupa képekben

 
 

Laser Európa Kupa - magyar siker Előző

Laser Európa Kupa - magyar siker

Frédi - Béni vitorlázik? Következő

Frédi - Béni vitorlázik?