Siófok  16.6  •  6 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  16.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  16.3  •  4.2 kn       

Orfű  17  •  11 kn       

Velencei-tó  15.6  •  5.7 kn       

Tiszafüred  14.4  •  3.6 kn       

Mályi-tó  14.5  •  1.6 kn       

2024. május 02., csütörtök

Laser Európa Kupa - magyar siker

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Mátyás Viktor, a Yacht Klub Agárd versenyzője nyerte a Laser Európa Kupa versenysorozat 12. regattáját laser radiálban a portugáliai Matosinhos-ban.

Laser Európa Kupa - magyar siker
Az október 2-4. között lebonyolított verseny, - melyre 8 ország 55 versenyzője adta le nevezését három hajóosztályban: laser standard, laser radiál és 4.7 – a 14 fordulóból álló Európa Kupa versenysorozat 12. regattája volt, melyen Mátyás Viktor kiegyensúlyozott vitorlázással, két első és egy második helyezéssel szerezte meg a győzelmet laser radiálban két portugál versenyző, Miguel Andrade és Miguel Queirouga előtt.
Sajnos csupán az első versenynapon sikerült vízre szállnia a mezőnynek, amikor 16-18 csomós szélben, -mely a nap végére kissé enyhült - s 2-3 méteres kifújt hullámokban három futam került lebonyolításra, mely egyben a verseny végeredményét is adta, mivel szombaton a 35-40 csomós szél miatt, vasárnap pedig a túl gyenge légmozgás végett nem tudott további futamokat lebonyolítani a rendezőség.
 
Mátyás Vitya abszolút győzelmével megszerezte korosztályának ( U17) elsőségét is, míg a laser standardben a belga Lamder Balcaey végzett az élen Alfonso Leite (POR) és Martin Lehner (AUT) előtt. Egyedül laser 4.7-ben győzedelmeskedett hazai versenyző Pedro Roque jóvoltából, akit két finn leányzó, Noora Koskiahde és Ida Voutilainen követett a rangsorban.
 
Vitya néhány napos pihenő és edzést követően a hétvégén újra rajthoz áll a versenysorozat utolsó előtti regattáján a spanyolországi Vigo-ban, ahol reméljük hasonlóan jó teljesítményt nyújt majd.
 
 
YST eredményhirdetés és díjátadó Előző

YST eredményhirdetés és díjátadó

Biró Márk Péter beszámolója az Unitef Kupáról Következő

Biró Márk Péter beszámolója az Unitef Kupáról