Siófok  27.7  •  2.4 kn       

Keszthely  25.9  •  6 kn       

Balatonfüred  27.4  •  2.6 kn       

Balatonboglár  26.1  •  8.7 kn       

Orfű  28  •  5 kn       

Velencei-tó  30.4  •  5.7 kn       

Tiszafüred  28.9  •  7.2 kn       

Mályi-tó  28.3  •  2.9 kn       

2024. augusztus 15., csütörtök

A kezdő Optimist-esek közös osztályszövetségi edzőtábora

A kezdő Optimist-esek közös osztályszövetségi edzőtábora

Az edzőtáborban 8 egyesület közel 60 versenyzője vett részt.

Augusztus első két napján a Kereked Vitorlás Klub adott otthont a kezdő Optimistes Nádas flotta edzőtáborának.

Az edzőtáborban 8 egyesület közel 60 versenyzője vett részt. Az időjárás sajnos nem volt kedves hozzánk, így az edzőtábor jelentős részében parti programok és vízen várakozás volt a jellemző. A parton Hodács Attila vezetésével az Optimist-ezés rejtelmeiről tanulhattak a gyerekek és edzők egyaránt, változatos formában. Hol előadás, hol világversenyek felvételeinek elemzése, hol saját Nádas kupás képek és videók alapján képezték magukat a résztvevők.

Hodács Attila beszámolója a verseny előtti közös tanulásról, munkáról.

Őszintén szólva számomra is pozitív meglepetés volt ez a létszám! Az edzőtábor tematikája az edzőkollégák kéréseihez volt igazítva, ezzel is segítve az ő munkájukat, hogy az épp aktuálisan gyakorolt dolgokhoz egy további külső megerősítést kapjanak versenyzőik. Bójavétel, tömeges bójavétel, hátszelezés témák mellett természetesen az örök klasszikusok sem maradhattak el, mint a rajtolás és az ezzel kapcsolatos teendők, illetve vitorla/hajóbeállítás, hajókezelés témák.

A digitális anyagok elemzésével és így a vitorlázás elméleti oldaláról nézve azt hiszem meglehetősen szétfeszítettük a rendelkezésre álló időkeretet. Haladva a modern korral, újabb kahoot-ok is készültek a tavalyi kettő mellé, melyet nagy lelkesedéssel töltögettek a csapatok. Ezek a tesztkérdések publikusak, bárki által elérhetőek, használhatóak.

Alapvetően mindkét nap vízre szálltunk, de sajnos szél hiánya miatt érdemben nem tudtunk gyakorlatokat végezni. A vízi gyakorlatok kivitelezése az ilyen létszámú edzőtáborokéhoz hasonlóan volt megtervezve, tehát több helyszínes forgószínpados rendszer. Igaz, most csak két helyszín lett volna felállítva, hogy nagyobb tömegek maradjanak egybe és így jobban lehessen versenyszituációt szimulálni.

Annak ellenére, hogy vízen nem tudtunk gyakorolni bízom benne, hogy a versenyzők is és edzőik is kaptak némi ötletet, inspirációt melyet a szezon további felében még tudnak hasznosítani.

Köszönöm a felkérést és kívánok további jó (jobb) szelet, jó versenyzést!

A Litkey-Kovács páros a Nacra 15 magyar bajnok! Előző

A Litkey-Kovács páros a Nacra 15 magyar bajnok!