Siófok  34.4  •  3.4 kn       

Keszthely  32.9  •  6 kn       

Balatonfüred  34.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  35.3  •  3 kn       

Orfű  37  •  4 kn       

Velencei-tó  38.1  •  6.8 kn       

Tiszafüred  36  •  6.6 kn       

Mályi-tó  32.9  •  5.1 kn       

2024. augusztus 14., szerda

Molnár Ferenc - Ilcsi bácsi - Kiss Ernő díjas

Molnár Ferenc - Ilcsi bácsi - Kiss Ernő díjas

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában, a házigazda leányának tiszteletére.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában, a házigazda leányának tiszteletére. A fiatal Horváth Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848–49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett. Emlékére 2003 óta minden évben átadják a díj névadóját ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot az Anna bálon olyasvalakinek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi és közösségi életéért.

A Kiss Ernő-díjat idén Molnár Ferenc vállalkozó vehette át, aki a nemzetközi szinten is elismert, hungarikumnak választott natúrkozmetikai márka, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosa. A díjazott több szállal kötődik a Balatonhoz és Füredhez, minden évben a városban tölt legalább egy hónapot, húsz éve támogatója a Kékszalag vitorlásversenynek, és az Anna bált is támogatja – hangzott el a laudációban.

Molnár Ferencet, a vitorlás körökben csak „Ilcsi bácsinak” ismert sportembert a bál utáni napon hívtuk fel telefonon.

Mennyire lepődtél meg, amikor kihívtak a színpadra?

„Nagyon, semmiről nem tudtam. Utólag kiderült, a családban már mindenki tudott a díjról, csak én nem. Telefonok jöttek-mentek a szervezés érdekében, hogy valóban elmenjek a bálba. Ugyanis a feleségemmel és a 18 éves Anna lányommal mentünk volna (ő a legkisebb gyermekem, és ő az egyetlen lány, hat bátyja van…), de kiderült, a családunk hölgytagjai idén egy külföldi út miatt kihagyják a bált. Egyedül meg nem volt kedvem, mondtam is a Kékszalag sajtótájékoztatóján Bóka István polgármester úrnak, hogy Anna lányommal jövünk majd, de jövőre. Nagyon kapacitált, hogy mindenképpen várnak, legyek ott az elején, aztán legfeljebb majd lelépek. Nem akartam megbántani, elmentem. Jönnek a díjátadók, mondják a Kiss Ernő-díj laudációját, még itt sem volt gyanús semmi. Édesanyja munkáját folytatja… kozmetikumok… gondolkoztam, ki lehet ez a szakmából, biztos ismerem. Aztán mikor kimondták a nevemet, minden világossá vált, nagyon boldog voltam és nagyon meglepődtem. Érdekes volt különben, hogy mellém csapódott és végig szóval tartott a bál elejétől fogva egy kedves hölgy. Miután átvettem a díjat, elárulta, őt azért állították mellém, hogy vigyázzon rám, nehogy eltűnjek…Egy biztos, a két legnagyobb balatonfüredi esemény, a Kékszalag és az Anna bál egyaránt szívügyem. És az is biztos, hogy jövőre itt leszünk a feleségemmel, és a mi Annánkkal!”

visyla

56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: Az MLS Raiffeisen Fifty - Fifty - é a győzelem! Előző

56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: Az MLS Raiffeisen Fifty - Fifty - é a győzelem!

Változatos szelekben futott a szövetség Optimist ranglistaversenye Következő

Változatos szelekben futott a szövetség Optimist ranglistaversenye