Siófok  14.8  •  7.1 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.2  •  5.4 kn       

Balatonboglár  12.1  •  5.2 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  13.5  •  11.1 kn       

Tiszafüred  12.2  •  6.7 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

Adventi vásár és vitorlás nyílt edzés a Kékszalag Port - ban

Adventi vásár és vitorlás nyílt edzés a Kékszalag Port - ban

Az ingyenes rendezvényen helyi és környékbeli kézművesek, gasztronómiai szolgáltatók mellett különböző, a vízi sportokhoz kapcsolódó aktivitásokkal, Karácsonyi Vitorlás Faluval készülnek a szervezők.

Advent második hétvégéjén december 8-10 között rendezik meg, a II. Kékszalag Port Adventi vásárt Balatonfüreden. Az ingyenes rendezvényen helyi és környékbeli kézművesek, gasztronómiai szolgáltatók mellett különböző, a vízi sportokhoz kapcsolódó aktivitásokkal, Karácsonyi Vitorlás Faluval készülnek a szervezők.

Ismét ünnepi köntösbe öltözik Balatonfüred legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. Az idén az előző esztendőhöz képest három napos eseménnyé bővítik az adventi vásárt, melynek különlegességét egyebek mellett az adja, hogy közvetlenül a vízparton hangolódhatnak a várakozás ünnepére a látogatók. A tavaly debütált rendezvény ötlete onnan eredt, hogy szeretnék a kikötőt a klasszikus, tavaszi-nyári – őszi szezonon kívül is megtölteni élettel.

„A tavalyi kezdeményezést mindenképpen szeretnénk folytatni, ugyanis fontosnak tartjuk, hogy a Kékszalag PORT ne csupán a tavaszi, nyári szezonban teljen meg élettel. Annál is inkább, mert a nálunk a hajókat egész évben vízen tároljuk, így amíg nem fagy be a tó, a vitorlázóknak lehetőségük van elrúgni a partot.”

-fogalmazott Holczhauser András a Kékszalag PORT vezetője.

A rendezvényen különböző kézműves termékek, kerámiák, karácsonyi díszek várják az érdeklődőket, de emellett süteményekkel, édességekkel, téli ételekkel, balatonfüredi borokkal valamint  különleges forró téli italokkal is találkozhatnak a látogatók.

„Az idei esztendő egyik újdonsága, hogy a családoknak Karácsonyi Vitorlás Faluval készülünk, ahol ünnepi díszeket készíthetnek a fiatalok, melyeket haza is vihetnek magukkal. Természetesen a díszek között is hangsúlyos téma lesz a Balaton, a kikötő, valamint a vitorlázás. Sőt az érdeklődők kipróbálhatnak a SailingMakeren egy RS Quba vitorláshajót is.”

-fogalmazott Szépvölgyi István, az eseményt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A vásárra elfogadta a meghívást a DN Jégvitorlás Osztályszövetség, amely jóvoltából bárki megcsodálhatja a kiállított jégvitorlásokat.

A II. Kékszalag PORT Adventi vásáron a zene szerelmesei is megtalálhatják számításaikat, mindhárom nap élő koncertek színesítik az adventi-kikötői hangulatot.

A vásár hivatalos nyitvatartása:

·        2023. december 8. péntek: 14:00 – 18:00

·        2023. december 9. szombat 10:00 – 18:00

·        2023. december 10. vasárnap: 10:00 – 14:00

A II. Kékszalag PORT Adventi vásár kiállítói listája és programtervezete az esemény Facebook oldalán folyamatosan frissül.

A vásár idején tartják a Füred Winter Cup téli vitorlás versenysorozat keretében a II. Adventi Cool Túra Nyílt edzést és kivilágított vitorlás felvonulást Balatonfüreden, melynek regisztrációs lapja itt érhető el.

Verebély Mátyás nyerte a 33. Trafik Kupát Előző

Verebély Mátyás nyerte a 33. Trafik Kupát

Így áll most a 2024 - es versenynaptár Következő

Így áll most a 2024 - es versenynaptár