Siófok  14.4  •  9.9 kn       

Keszthely  13.9  •  6 kn       

Balatonfüred  14.1  •  5.2 kn       

Balatonboglár  14.2  •  10.4 kn       

Orfű  13  •  8 kn       

Velencei-tó  14.4  •  8.5 kn       

Tiszafüred  11.7  •  1.7 kn       

Mályi-tó  11.6  •  3.7 kn       

2024. május 01., szerda

Március 27 - én startol a "Millió lépés lépés az iskoládért" program

Március 27 - én startol a  "Millió lépés lépés az iskoládért" program

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ennek keretében 6500 embert ösztönöztünk az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről.

Tavaly a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az életért kampányt. Ennek keretében 6500 embert ösztönöztünk az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről.

Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnénk a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni. A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra.

A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad- e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Mi a cél?

Hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végigjárják a Kékkört!

Mozogj, és nyerj!

100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban!

Hogy ki csatlakozhat? Bárki!

Általános és középiskolás diákok, szülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát!

A verseny időpontja:

  1. március 27 – június 11.

TÖLTSD LE AZ APP-OT ÉS CSATLAKOZZ A KIHÍVÁSHOZ!

Kérdés esetén keresse Vörös Mátét!

email: mate.voros@me.gov.hu

telefonszám: 06 30 094 5735


Csatolt fájlok:

Július elején kerül sor a Balaton ünnepére – Jön az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Előző

Július elején kerül sor a Balaton ünnepére – Jön az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

Újdonság az idei Kékszalagon: Spéci pólót kapnak a versenyzők Következő

Újdonság az idei Kékszalagon: Spéci pólót kapnak a versenyzők