Siófok  11  •  0.5 kn       

Keszthely  12.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13.5  •  2.1 kn       

Balatonboglár  13.8  •  3.6 kn       

Orfű  16  •  2 kn       

Velencei-tó  13.2  •  6.7 kn       

Tiszafüred  12.2  •  5.3 kn       

Mályi-tó  12.4  •  3.3 kn       

2024. március 01., péntek

Július elején kerül sor a Balaton ünnepére – Jön az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

Július elején kerül sor a Balaton ünnepére – Jön az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

A verseny színes parti programokkal egyhetes rendezvénysorozattal várja a versenyzőket, érdeklődőket, szurkolókat, akik tavaly új időrekordnak örülhettek.

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye az idén július 6-án indul Balatonfüredről. A verseny színes parti programokkal egyhetes rendezvénysorozattal várja a versenyzőket, érdeklődőket, szurkolókat, akik tavaly új időrekordnak örülhettek.

Idén - az elmúlt évekhez képest kicsit korábban - július elején kerül sor az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, a Balaton ünnepére, amelynek 5. éve névadó támogatója a Raiffeisen Bank. A tókerülő verseny július 6-án 9 órakor rajtol a Balatonfüred előtti vízterületről, a versenyzőknek 48 óra alatt kell teljesíteniük a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred közötti – légvonalban – 150 kilométeres távolságot.

Több mint egy vitorlásverseny

A Raiffeisen Bank számára egyaránt fontos a hagyomány és az innováció, amelyben digitális fejlesztéseinek köszönhetően is kiváló ügyfélélményt biztosít. Ehhez jól illeszkedik a Kékszalag szellemisége, ahol a tradíció mellett egyre több digitális megoldás segíti a versenyzőket. A vitorlásversenyeket, így az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat a mai korszerű, digitális nyomkövetési rendszerekkel bárki élőben követheti és közben akár pénzügyeit is elintézheti, akár a tó közepéről, akár a vízpartról is.

A szervező Magyar Vitorlás Szövetség célja, hogy a Kékszalagra ne csak egy vitorlásversenyként gondoljanak, hanem egy majdnem egyhetes rendezvénysorozatként. Ennek érdekében számos parti program várja a Balaton partjára látogatókat. Ezek a programok már tavaly is egyre több vendéget vonzottak, remélhetőleg az idén még több látogató érkezik..

Rekord született az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon

A tavalyi verseny jelentősen hozzájárult a Kékszalag népszerűsítéséhez, ugyanis időrekord született. A Józsa Márton kormányozta Raiffeisen Fifty-Fifty nevű, magyar fejlesztésű katamarán teljesítette a leggyorsabban a távot, 7 óra 13 perc 21 másodperc idővel megdöntötte a saját, még 2014-ben elért 7 óra 13 perc 57 másodperces rekordját. A múlt évi versenyre több mint 500 csapat nevezett és 456 hajó ért célba. Több ezer vitorlázó vett részt a tókerülőn és a szurkolók szép számmal kísérték figyelemmel a Balaton ünnepét.

Fotók: Cserta Gábor, Szántó Áron

Versenynaptár 2023 Előző

Versenynaptár 2023

Március 27 - én startol a  "Millió lépés lépés az iskoládért" program Következő

Március 27 - én startol a "Millió lépés lépés az iskoládért" program