Siófok  12.7  •  3.9 kn       

Keszthely  12.9  •  5 kn       

Balatonfüred  12.4  •  7 kn       

Balatonboglár  13  •  2.4 kn       

Orfű  12  •  4 kn       

Velencei-tó  12  •  6.5 kn       

Tiszafüred  11.2  •  2.3 kn       

Mályi-tó  11.2  •  5.9 kn       

2024. április 19., péntek

Subaru EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: Ilyen még nem volt!

Subaru EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: Ilyen még nem volt!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nos, a Subaru Egis Kupán - hosszú évek óta - magas a rendezés színvonala, barátságos a hangulat, talán hátradőlhetnének a szervezők. Kurucz Sándor és csapata azonban nem így gondolkozott, hanem idén is előrukkol valamivel, ami miatt még „csábítóbb” lehet a csopaki verseny.

Sok olyan területe van az életnek, ahol azt mondják, hogy minőségromláshoz vezet, ha nincs változás, ha nincs előrelépés. Nos, a Subaru Egis Kupán - hosszú évek óta - magas a rendezés színvonala, barátságos a hangulat, talán hátradőlhetnének a szervezők. Kurucz Sándor és csapata azonban nem így gondolkozott, hanem idén is előrukkol valamivel, ami miatt még „csábítóbb” lehet a csopaki verseny.

Már önmagában az újdonság, hogy két hajóosztály, a NauTen és az Elan 310 flottabajnokságnak tekinti a versenyt, így számukra már pénteken elkezdődnek a futamok.

A 11mOD, a 15-ös túrajolle, a NAU370RUN, az X-35, a Sudár Sport és a Dolphin hajóosztályok számára ranglistaverseny lesz a Subaru Egis Kupa és bár ezek a hajóosztályok, valamint a többi hajóosztály „csak” szombaton kezdi a küzdelmeket, de – amennyiben  az időjárás engedi - öt futamon dőlnek majd el a helyezések. A szervezők ragaszkodnak a hagyományokhoz, így különleges lesz az is, hogy ezúttal is trapéz pályát tűznek majd a mezőnynek.

Az első futamok rajtja – mindkét napon – 10:00 órára van tervezve, de minden fontos információ megtalálható a versennyel kapcsolatban az Subaru Egis Kupa – Lám Dezső Emlékverseny online hirdetőtábláján, amely itt érhető el: https://mvszhirdetotabla.hu/egis-kupa-2022

"Ilyen még tényleg nem volt" - írják a szervezők a hunsail.hu-nak elküldött beharangozóban. Arról van szó, hogy egy igazi sztár, a vitorlázók körében nagyon népszerű, többszörös magyar bajnok, Bakóczy Kálmán zenél majd szombaton este a Subaru Egis Kupa – Lám Dezső Emlékversenyen. A kiváló zenész egy interjúban azt mondta, hogy: „A zene és a sport tol maga előtt, mint a cunami.” Bakóczy Kálmán ugyanis aktívan sportol, vitorlástúrákat vezet, versenyzik, szakkomentátorként dolgozik, jótékonysági rendezvényeket, eseményeket szervez, és ezenkívül zongorázik. Hivatásszerűen. 5 éves korában kezdett el zongorázni, húszéves korára már ezen a területen is profinak számított. Ikonikus zenészekkel dolgozott együtt , például Charlie-val és Máté Péterrel is. Varázslatos tudásának és tehetségének köszönhetően, garantált a jó hangulat a szombat esti rendezvényen, ahol a zene mellett a már jól megszokott, finom étellel és kiváló csopaki borokkal várják a vitorlázókat a szervezők.


Csatolt fájlok:

Véget ért az EUROSAF Kalóz Junior EB és a Magyar nyílt Kalóz Bajnokság Előző

Véget ért az EUROSAF Kalóz Junior EB és a Magyar nyílt Kalóz Bajnokság

A Proligy, Gyapjas Balázs és csapata az Asso99 Magyar Bajnok Következő

A Proligy, Gyapjas Balázs és csapata az Asso99 Magyar Bajnok