Siófok  12.2  •  6.1 kn       

Keszthely  7.9  •  8 kn       

Balatonfüred  11.8  •  5.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  9.1 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  10  •  7.6 kn       

Tiszafüred  10  •  9.3 kn       

Mályi-tó  8.2  •  5.9 kn       

2024. március 29., péntek

Véget ért az EUROSAF Kalóz Junior EB és a Magyar nyílt Kalóz Bajnokság

Véget ért az EUROSAF Kalóz Junior EB és a Magyar nyílt Kalóz Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A juniorok kontinensbajnokságára 4 nemzet 33 párosa nevezett, míg a Magyar Nyílt Kalóz Bajnokságon 3 nemzet 71 hajója indult.

A Kalóz hajóosztály cseppet sem vesztett népszerűségéből - erről tanúskodnak a Procelero SE által július 21-24 között megrendezett két verseny nevezési számai. A juniorok kontinensbajnokságára 4 nemzet 33 párosa nevezett, míg a Magyar Nyílt Kalóz Bajnokságon 3 nemzet 71 hajója indult.

Az időjárással - legalábbis kezdetben - nem volt szerencséje a főrendező Sipos Péternek, ám a július 24-i zárónapig mindkét csoportnak 8-8 futamot sikerült összehoznia a nagy tapasztalatú szakembernek. Az első nap szélhiány miatt nem volt verseny. A második nap legalább már egy futamot sikerült végigvitorlázni. A harmadik napon a nap folyamán fokozatosan frissülő délnyugatiban három futamra került sor, és bár viharos északi szelet ígértek, mindenki abban bízott, a kasza előtt sikerül befejezni az aznapi negyedik versenyt. Nem így lett, bejött a szél, többen borultak, félbeszakították a futamot. A szervezett mentésnek hála, mindenki épségben megúszta a rövid, ám heves vihart. A vasárnapi zárónap tette fel a koronát a hosszú hétvégére: négy futamra került sor ragyogó napsütésben, jó északias szélben. 

A Kalóz Németországban született, ma is ott a legnépszerűbb a világon. Ez az eredménylistákon is jól látszik. Az EUROSAF Kalóz Junior EB aranyérmét a német Ausborn-Junge páros nyerte, úgy, hogy az első hét helyen honfitársaik végeztek. A legjobb magyar a Simonyi Kristóf -Póké Benedek Zoltán páros (MVM SE) nyolcadik lett.

A Magyar Nyílt Kalóz Bajnokság abszolút első helyén a német Ebel-Ebel kettős végzett, nagy öröm, hogy a magyar bajnokságban az élen végző Varjas Sándor Endre - Bartos Zoltán (BYC) páros a nemzetközi összesítésben a második helyen végzett. A magyar bajnoki ezüstérmet az Ian Richard Ainslie - Weöres Márta páros (Kereked VK), a bronzot a Fluck Benedek - Székely-Gyökössy Szabolcs kettős (VSC) nyerte.

Fotó: Szűcs Ábel

A Junior EB eredménye

A Magyar Nyílt Bajnokság eredménye

visyla 

Vitorlazzitthon.hu: Ilyen volt a Balaton ünnepe a győztesek szemével Előző

Vitorlazzitthon.hu: Ilyen volt a Balaton ünnepe a győztesek szemével

Subaru EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: Ilyen még nem volt! Következő

Subaru EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: Ilyen még nem volt!