Siófok  8.3  •  1.6 kn       

Keszthely  5.9  •  4 kn       

Balatonfüred  8.5  •  0.7 kn       

Balatonboglár  8.7  •  1.7 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  •  3.3 kn       

Tiszafüred  5.2  •  1.3 kn       

Mályi-tó  6.7  •  1.2 kn       

2024. április 26., péntek

Ismét vízre szálltak az iskolások - Sikeres volt az idei GoBoating nap

Ismét vízre szálltak az iskolások - Sikeres volt az idei GoBoating nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nem csupán a Balatonnál, hanem mások mellett a budapesti Kopaszi-gáton is várták az osztályokat a vitorlásiskolák, ahol a diákok egymásnak adták a kormányrudat.

Általános és középiskolás fiatalok ismerkedhettek meg a vitorlázással, valamint a nyári táborlehetőségekkel az idei GoBoating nap keretében. Nem csupán a Balatonnál, hanem mások mellett a budapesti Kopaszi-gáton is várták az osztályokat a vitorlásiskolák, ahol a diákok egymásnak adták a kormányrudat. Sokaknak már ez az egy nap is elég volt ahhoz, hogy a vitorlázás szerelmesei legyenek.

Balatonfüreden, a Balatonfüredi Yacht Clubban több mint 80 gyerek ismerkedhetett meg a vitorlázással valamint a különböző hajóosztályokkal. A klub, a nyílt napra meghívta a  Balatoni Vízirendészet Balatonfüredi Rendőrörsét, valamint a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársait, így a fiatalok a sportág mellett megismerkedhettek a víziközlekedés szabályaival, valamint betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába.

Fövenyesen a PÖFF Sportegyesület mások mellett a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium kilencedikeseit fogadta. A fiatalok többsége ezidáig még soha nem vitorlázott, most egy osztálykirándulás keretében érkeztek a partra. A gyermekek hamar elsajátították az alapokat, így a szélbeállást, valamint a manőverezést.

Keszthelyen a Keszthely Yacht Club, valamint az Optisul vitorlásiskola várta az érdeklődőket. A kedvezőtlen – sokszor esős és erős szeles – időjárás miatt két osztályt fogadtak, melynek diákjai viszont nagyon lelkesen indultak neki a sportág megismerésének. Buzás Attila és csapata büszke arra, hogy a tavaszi szünettől az őszi szünetig folyamatosan vízen lehet a sportághoz kedvet érző gyerekekkel. Számukra egyébiránt a gyenesdiási általános iskolában komplex természettudományos ismereteket is közvetítő vitorlás szakkört hoztak létre. A keszthelyi nyílt napról a TV Keszthely készített videós összefoglalót.

A Tihanyi Hajós Egylet (THE) a tihanyi általános iskola 4. osztályát fogadta a vitorlásnap alkalmából. A Tihany fölött tornyosuló fekete felhők napos előterében próbálták ki a gyerekek a táboros hajókat. Optimistekkel eveztek, kormányoztak, Topperrel pedig a THE edzője vitt ki mindenkit a Balaton vizére. A fiatalok nagyon élvezték a programot, olyannyira, hogy  olyanok is mindent kipróbáltak, akik először még elzárkóztak a vízre meneteltől.

Budapesten, a Kopaszi-gáton többnapos programmal készült , és számos környékbeli iskolákat várt a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület. Ezen a helyszínen is egymásnak adták a kilincset a tanulók, akik közül sokan a Go Boating nap keretében lettek szerelmesei a sportágnak, ők és szüleik valamint tanáraik érdeklődtek a képzési-, valamint a nyári táborlehetőségek iránt. A VGYE idén a Go Boating nulladik napján Sajátos Nevelési Igényű (SNI), Autizmus spektrumzavarban szenvedő, Down szindrómában érintett fiataloknak mutatta meg a vitorlázás szépségét, hatalmas élményt szerezve ezzel nekik. A programra a Rózsaház Gyógypedagógiai Waldorf Iskola másodikos és harmadik osztályos tanulói érkeztek.

A Go Boating, vagyis a vitorlásiskolák nyílt napja ugyan június 8-ra volt meghirdetve, de több vitorlásiskola, köztük Balatonalmádiban a Katamaránsuli, valamint Agárdon a Yacht Club Agárd június második hetén várja a környékbeli általános és középiskolás osztályokat. Aki viszont idén lemaradt a nyílt napról, ne szomorodjon el: a képzőhelyek, táborok, igaz egyre kevesebb hellyel, de még mindig várják a táborozni vágyó fiatalokat.

Felmérőképzést tartott a World Sailing Balatonfüreden Előző

Felmérőképzést tartott a World Sailing Balatonfüreden

Jön a IV. Borregatta! Következő

Jön a IV. Borregatta!