Siófok  21.9  •  13 kn       

Keszthely  23.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  21.9  •  13 kn       

Orfű  23  •  13 kn       

Velencei-tó  20.4  •  9.9 kn       

Tiszafüred  21.7  •  12.3 kn       

Mályi-tó  17.9  •  3.3 kn       

2024. április 15., hétfő

Jön a IV. Borregatta!

Jön a IV. Borregatta!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Újra lesz Borregatta a Balatonon

Balatonkenese, 2022 07 07

Újra lesz Borregatta a Balatonon. A vitorlázó borászok és borkedvelő vitorlázók nagypresztízsű versenye hagyományosan rengeteg indulót vonz, így a rendezők az idén is nagy érdeklődésre számítanak. Most először elektromos hajóval is lehet nevezni, a fő szabály, hogy legyen borász a fedélzeten. A regattát színvonalas parti programok és a széles hazai kínálatot felvonultató bormóló emeli a rangos társasági összejövetelek közé.  

Az idén negyedik alkalommal megrendezendő verseny ezúttal a Bor- és Pezsgőregatta nevet viseli, de lényegében ugyanaz a hagyományos keleti medencés kör, amely korábban már roppant sikeresnek bizonyult. A hajózó borászok és a borkedvelő hajósok nagysikerű, presztízs minőségű rendezvényét 2011. óta eddig háromszor rendezték meg egy-egy nyári hosszúhétvégén a Balatonfői Yacht Clubban. Az idei rendezvényre június 24-26. között kerül sor.

A versenyen rendszerint 40-50 hajó indul, a rendezők az idén is ennyire számítanak. A versenykiírás értelmében indulási feltétel, hogy minden hajó fedélzetén kell lennie egy borásznak - vagy ő a kapitány, vagy a hajó a fedélzeten lévő borász-borászat nevén versenyez. Hajónként 3-8 fős nevezések adhatók le a versenyre.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei évi rendezvény ideje alatt is ki nyit az esemény helyszínén kialakításra kerülő Bormóló. Ebben az évben 18-20 kiállító borászat mellett, első alkalommal, pezsgővel is bővül az ital kínálat a kulturált ital fogyasztók számára. A Borászatok péntek délutántól vasárnapig kóstoltatja, árusítja a termékeit.

A látogatók szavazata alapján a rendezvény ideje alatt megválasztják a Bormoló legnépszerűbb borát is. Egyéb érdekességként pedig különleges pezsgő kóstolón vehetnek részt a vendégek.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyjából 40-50 csapat nevezésére és többszáz vendégre számítunk az idei Borregattán illetve kísérőprogramjain. Kiállítóként és versenyzőként is több neves borász jelezte részvételi igényét, és folyamatosan érkeznek a nevezések, a végső határidő a verseny indulása előtti nap, így még pontos létszámot nem tudunk. De az biztos, hogy az idén is népes és színvonalas mezőny jön össze” – mondta el Farkas Gabriella, a Borregatta egyik alapítója és egyben főszervezője.

A versenyen hagyományosan rajthoz állnak legendás, nagy vitorlásversenyeket nyert hajók is, legalább egy-két cirkáló és neves versenygép rendre feltűnik a mezőnyben, mivel azonban az értékelés kategóriánként történik, ezért szinte mindenki jó eséllyel pályázhat szép eredményre. Az idén először elektromos hajók is indulhatnak (külön pályán) a versenyen, őket külön értékelik majd.

A rendezvény kísérőprogramjai 2022-ben is kivételesek és különlegesek lesznek. Pénteken este Gájer Bálint zenekara ad koncertet, szombaton este pedig Havasi Balázs ad exkluzív szóló zongora koncertet a rendezvény helyszínét biztosító  Balatonfői Yacht Club mólóján. Amennyiben ez nem volna elég, akkor pénteken este az Életmű díjas Cserhalmi György, szombaton este pedig a Retro Rádió Fergeteg Party egyik sztár DJ műsorvezetője DJ Thomx szórakoztatja az éjszakában mulatni akaró közönséget. A rendezvény a borászatok, az induló versenyzők és az általuk meghívott vendégek számára nyilvános.

Részletek: www.borregatta.hu

Ismét vízre szálltak az iskolások - Sikeres volt az idei GoBoating nap Előző

Ismét vízre szálltak az iskolások - Sikeres volt az idei GoBoating nap

„Igazából minden jó!” Következő

„Igazából minden jó!”