Siófok  18.3  •  7.6 kn       

Keszthely  18.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  2.6 kn       

Balatonboglár  18.3  •  8.4 kn       

Orfű  16  •  6 kn       

Velencei-tó  19.9  •  9.2 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

A Detre testvérek állami kitüntetést kaptak

A Detre testvérek állami kitüntetést kaptak

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hivatalos indoklás kiemeli: Detre Szabolcs Lóránt olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki kétszeres arany, ezüst és bronzérmes, harmincszoros magyar bajnok vitorlázó, ikertestvére Detre Zsolt Álmos olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki kétszeres arany, ezüst és bronzérmes, harminckétszeres magyar bajnok vitorlázó.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vették át a nemzeti ünnep alkalmából.

A hivatalos indoklás kiemeli: Detre Szabolcs Lóránt olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki kétszeres arany, ezüst és bronzérmes, harmincszoros magyar bajnok vitorlázó, ikertestvére Detre Zsolt Álmos olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki kétszeres arany, ezüst és bronzérmes, harminckétszeres magyar bajnok vitorlázó.

Olimpiai bronzérmüket 1980-ban szerezték, (az MTI archív képén éppen ezt ünneplik Tallinnban), és negyvenegy éven keresztül, egészen Berecz Zsombor tokiói ezüstérméig ők voltak a magyar vitorlássport olimpián legsikeresebb versenyzői. A tokiói olimpia előtt így nyilatkoztak az Origo újságírójának, Lantos Gábornak: "Jó lenne megélni, hogy valaki csatlakozik hozzánk, lassan ránk szárad már a fenti cím. Jó lenne, ha 41 év után bővülne a csapat." Kívánságuk teljesült, Berecz 2021-es olimpiai ezüstje immár a sportág legfényesebben csillogó olimpiai érme.

Detréék 75 évesek, lendületük töretlen, ma is élvezettel, harcosan vitorláznak több hajóosztályban is. (A mellékelt kép, ahol Assoban versenyeznek, a 2021-es UNITEF Kupán készült, Balatonföldváron.)

A laudációban emlegetett magyar bajnoki címek száma tehát még tovább növekedhet a jövőben...

Kép: Visy László

vl

Újdonságoknak, bejelentések sorának adott otthont a 30. Jubileumi Budapest Boat Show Előző

Újdonságoknak, bejelentések sorának adott otthont a 30. Jubileumi Budapest Boat Show

Történelmének egyik legjelentősebb partnerségét írta alá a 155 éves BYC Következő

Történelmének egyik legjelentősebb partnerségét írta alá a 155 éves BYC