Siófok  9.4  •  5.1 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred   •  2.6 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  9.2  •  5.7 kn       

Tiszafüred  12.1  •  9 kn       

Mályi-tó  7.4  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Miért Hegyi Dénes Emlékverseny a Szüreti Regatta túraverseny?

Miért Hegyi Dénes Emlékverseny a Szüreti Regatta túraverseny?

A vitorlázást korán megszerette, még a Piarista Gimnáziumban kezdte és fiatal éveiben Balatonalmádiban a Budapesti Építők színeiben versenyzett Kalóz osztályban.

Hegyi Dénes 1940 október 21-én, Budapesten született, középiskoláit a budapesti Piarista Gimnáziumban végezte. A nevelés és ott látott közeg a jellemére és egész életére hatással volt.

1960-ban a Budapesti Műszaki Egyetem általános mérnöki karára nyert felvételt. Akkoriban a katolikus Regnum Marianum szervezetben aktívan tevékenykedett, mint cserkésztiszt. Amikor 1962-ben a pártállam felszámolta a már korábban betiltott egyházi szervezetet, államellenes összeesküvés vádjával kirúgták az egyetemről. Eljárást igaz nem folytattak ellene, de hosszú ideig megfigyelték.

A vitorlázást korán megszerette, még a Piarista Gimnáziumban kezdte és fiatal éveiben Balatonalmádiban a Budapesti Építők színeiben versenyzett Kalóz osztályban.  1969-ben egyik barátján, Herdó Péteren keresztül került az alsóörsi TVSK telepre, akivel egyébként egy ideig közösen tulajdonosai voltak egy Kalóznak.

Később aztán a versenyvitorlázás egyre nagyobb szerepet kapott az életében, több hajóosztályban is eredményesen versenyzett több bajnoki címet szerzett.

1992-ben alapította az önálló Regina hajóosztályt, melynek hosszú ideig kapitánya is volt. A hajóosztályban is többszörös Magyar Bajnok volt. Ugyanebben az esztendőben a TVSK elnökének választották, a tisztséget  2005-ben bekövetkezett haláláig töltötte be.

Kiemelten fontos volt számára, hogy saját klubja, a TVSK versenyeit magas színvonalon rendezzék meg, csakúgy, mint az, hogy a klubok közötti értékelésben a TVSK jó helyezést érjen el.

2020-ban a Regina hajóosztály  hagyományteremtő jelleggel megtartotta a Hegyi Dénes Emléktúrát, mely egy Alsóörs és Badacsony közötti családias versengésben teljesedett ki.

Az ő nevéhez fűződik a TVSK hagyományos versenyének, a Pünkösdi Regattának az őszi testvére, mely a Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny címet viseli, tisztelegve a rendező klub egykori elnökének munkássága előtt.

49. Vilamosenergia - Ipari Vitorlás találkozó szeptember 16 -19 Előző

49. Vilamosenergia - Ipari Vitorlás találkozó szeptember 16 -19

Az első két nap alatt hat futam a Dragon és Folkeboat OB - n Következő

Az első két nap alatt hat futam a Dragon és Folkeboat OB - n