Siófok  22.2  •  3.8 kn       

Keszthely  19.9  •  9 kn       

Balatonfüred  21.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  22.2  •  3.8 kn       

Orfű  22  •  7 kn       

Velencei-tó  22.3  •  4.2 kn       

Tiszafüred  23.5  •  10.5 kn       

Mályi-tó  23  •  8.8 kn       

2022. augusztus 08., hétfő

Az első két nap alatt hat futam a Dragon és Folkeboat OB - n

Az első két nap alatt hat futam a Dragon és Folkeboat OB - n

Az első két napon hat kiváló futamot rendezett az Erdélyi Béci és Majthényi Szabolcs vezette Spartacus rendezői csapat. Dragon osztályban Gömbös Lóránd kormányzásával a Nyári Mikulás vezet, a Folkboatok között pedig két nap után a Zarándok (kormányos: Wlasitsch Tamás) az első.

Csodálatos őszi időben, remek szélben, színvonalas parti programokkal zajlik Balatonföldváron a Dragon és Folkboat osztály országos bajnoksága. Az első két napon hat kiváló futamot rendezett az Erdélyi Béci és Majthényi Szabolcs vezette Spartacus rendezői csapat. Dragon osztályban Gömbös Lóránd kormányzásával a Nyári Mikulás vezet, a Folkboatok között pedig két nap után a Zarándok (kormányos: Wlasitsch Tamás) az első.

A verseny csütörtökön kezdődött, amikor 6-10 csomós délnyugati szélben, a tavon hosszában kialakult jelentős hullámzásban három gyönyörű futamra került sor. A verseny után a Folkboatosok látták vendégül a mezőnyt, a hajósokat ízletes csülkös bableves, rétes és nagyszerű borok várták a parton.

Pénteken egy északi front zilálta össze az ország időjárását, ám Tihanytől nyugatra ebből csak annyit lehetett érezni, hogy a délnyugati szél 2-3 csomóval kb. 12 csomóra erősödött. A széltaktika mellett ismét jelentős szerep jutott a hullámok vételének. A szél egész nap stabil maradt, ami lehetővé tette, hogy a hajók hozzák a 60 perces célidőket a relatíve hosszú 1.800 méteres tengelyű pályán.

Péntek délután a Dragon osztály informális osztálygyűlésére is sor került, ahol a csapatok közösen elhatározták, hogy engednek a Spartacus – Tenke Péter és Majthényi Olcsi – szíves meghívásának, és jövőre is Balatonföldváron rendezik a bajnokságot.

Ezután pedig a mezőnyt a Spari és Tenke Péter látták vendégül egy kiváló grill-vacsorára, flekkennel, sült kolbásszal, sült krumplival és salátával. A futamok megbeszélése és a parti traccsparti a Spari-telepről nézve lenyűgöző naplementében és még utána is folytatódott.

A verseny – az előrejelzések szerint valamivel gyengébb szélben – szombaton és vasárnap további négy futammal zajlik tovább. 

Az eredmények itt találhatók.

A fotókat Mag Andrea készítette.

Miért Hegyi Dénes Emlékverseny a Szüreti Regatta túraverseny? Előző

Miért Hegyi Dénes Emlékverseny a Szüreti Regatta túraverseny?

Változik a XV. Dér Kupa helyszíne Következő

Változik a XV. Dér Kupa helyszíne