Siófok  3.3  •  1.7 kn       

Keszthely  0.9  •  6 kn       

Balatonfüred  2.9  •  1.6 kn       

Balatonboglár  3.3  •  2.5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  2.5  •  1.1 kn       

Tiszafüred  1.5  •  9.2 kn       

Mályi-tó  1.8  •  5.9 kn       

2024. március 19., kedd

A Kékszalag előestéjén rendezik az E-vitorlázást hazai döntőjét Balatonfüreden

A Kékszalag előestéjén rendezik az E-vitorlázást hazai döntőjét Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A tét nem kicsi, hiszen a Kékszalag előestéjén derül ki, melyik játékosok kvalifikálnak a szeptemberben induló, a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által rendezett e-Sailing Világbajnokságon.

A virtuális versenyen a februárban indult Virtual Regatták legeredményesebb hazai játékosai mérik össze tudásukat. A tét nem kicsi, hiszen a Kékszalag előestéjén derül ki, melyik játékosok kvalifikálnak a szeptemberben induló, a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által rendezett e-Sailing Világbajnokságon.

  1. február 15-től a magyar e-vitorlás társadalom is kvalifikált a World Sailing által meghirdetett és bonyolított Virtual Regatta versenyekre. Innentől bárki kipróbálhatta tudását a virtuális pályákon, legyen szó olimpiai helyszínekről, vagy világbajnokságoknak otthont adó pályákról, esetleg az Amerika Kupa futamairól. A versenyzők több hajóosztály közül is választhattak.

A Magyar Vitorlás Szövetség és a World Sailing 2021. július 21-én rendezi meg a Magyar Bajnokságot, melyen eldől, hogy mely versenyzőket delegálhatja hazánk az e-sailing Világbajnokságra.

„Nagy öröm a Magyar Vitorlás Szövetség számára, hogy több, mint kétszáz hazai versenyző vett részt a játékban. Nagyon reméljük, hogy a jövőben még többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a virtuális pályákon is kipróbálják tudásukat. Fontos tény, hogy a Nemzetközi Vitorlás Szövetség az e-sportot kiemelten kezeli, ezért döntöttünk úgy, hogy a hazai bajnokságot a legrangosabb magyar verseny programjába, a Kékszalagéba illesztjük be. Bízunk benne, hogy a versenyzőink szép eredményeket érnek majd el a World Sailing szervezésében szeptemberben induló Világbajnokságon, csakúgy, mint a valós versenyhelyzetekben.” -fogalmazott a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Holczhauser András kiemelte, hogy 2021. július 23-án, azaz az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtját követő napon kezdődik az Olimpia Tokióban, ahol három versenyzőnk Érdi Mári, Berecz Zsombor és Vadnai Benjamin is rajthoz áll a bajnoki cím megszerzéséért. A szerda délutáni hazai virtuális bajnokságon éppen ezért öt futamban kizárólag olimpiai hajóosztályokkal versenyeznek majd a játékosok.

Az e-Sailing Magyar Bajnokságot az érdeklődők a Vitorlás térre felállított nagykivetítőn követhetik figyelemmel, valamint közvetíti a rendezőség a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos YouTube csatornáján is.

Izgalmas napok a BYC első 9er közösség versenyén Előző

Izgalmas napok a BYC első 9er közösség versenyén

Ilyen lesz az idei Kékszalag - interjú az MVSZ főtitkárával Következő

Ilyen lesz az idei Kékszalag - interjú az MVSZ főtitkárával