Siófok  23.3  •  4.1 kn       

Keszthely  20.2  •  0 kn       

Balatonfüred  22.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  22.3  •  3.3 kn       

Orfű  24.5  •  3.2 kn       

Velencei-tó  21.7  •  1.9 kn       

Tiszafüred  19.1  •  4.6 kn       

Mályi-tó  20.1  •  4.5 kn       

2021. július 30., péntek

Idén is Fehér Szalag Generalcom Nagydíj – 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny

Idén is Fehér Szalag Generalcom Nagydíj – 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny

A versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot kell teljesítenie, és tulajdonképpen lemodellezhetik a közelgő Kékszalag első részét, hiszen ott „csak” annyi lesz a különbség, hogy Siófok után nem Tihany érintésével a balatonfüredi befutó következik, hanem - áthajózva a másik medencébe – el kell jutni Keszthelyig és onnan kell majd visszajönni Balatonfüredre

A 2021-es Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj és Classic Round július 17-én lesz és amennyire bizonytalan még a meteorológia a versennyel kapcsolatban, annyira biztos, hogy nagyon sokan lesznek majd ott a rajtnál. A versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot kell teljesítenie, és tulajdonképpen lemodellezhetik a közelgő Kékszalag első részét, hiszen ott „csak” annyi lesz a különbség, hogy Siófok után nem Tihany érintésével a balatonfüredi befutó következik, hanem - áthajózva a másik medencébe – el kell jutni Keszthelyig és onnan kell majd visszajönni Balatonfüredre. Ez utóbbi útvonal teszi Európa leghosszabb tókerülő versenyévé a Kékszalagot.

Visszakanyarodva az idei Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjhoz, természetesen ezúttal is kicsit hamarabb – 30 perccel korábban - rajtolnak majd a klasszikusok. A tavalyi évben az időjárás nem volt kegyes a vitorlázókhoz. A nyílt többtestű kategóriában és a piros csoportban induló hajókon kívül mindenkinek rövidebb távot kellett vitorláznia, hiszen a mezőny nagyobbik része számára már a siófoki pályajel lett a befutó. 2020-ban több mint kétszázharminc hajó vett részt a versenyen, ami a koronavírus okozta nagyon nehéz időszak miatt is kiemelkedő volt, de idén azon sem csodálkozhatnánk, ha az érdeklődés akkora lenne, hogy megdőlne a nevezési rekord.

A nevezés már zajlik, a versenykiírást és a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round-al kapcsolatos fontos információkat mindenki megtalálhatja a hirdetőtáblán.

Az online hirdetőtábla IDE kattintva érhető el.

SUBARU EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: A hagyomány folytatódik! Előző

SUBARU EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: A hagyomány folytatódik!

A Fehér Szalag utáni napon indul a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy sorozata Következő

A Fehér Szalag utáni napon indul a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy sorozata