Siófok  12.7  •  6 kn       

Keszthely  12.9  •  8 kn       

Balatonfüred  12.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  12.9  •  5 kn       

Orfű  14  •  5 kn       

Velencei-tó  16.3  •  5.2 kn       

Tiszafüred  14.1  •  6.2 kn       

Mályi-tó  14.6  •  4.4 kn       

2021. október 16., szombat

A Fehér Szalag utáni napon indul a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy sorozata

A Fehér Szalag utáni napon indul a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy sorozata

A Magyar Vitorlás Szövetség a vele együttműködő klubokkal azért indította el a Yardstick Trophy versenysorozatot, hogy a nagyhajós-szabadidős vitorlázóknak egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, maximális biztonsággal flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban a Balaton egész területén.

A Magyar Vitorlás Szövetség a vele együttműködő klubokkal azért indította el a Yardstick Trophy versenysorozatot, hogy a nagyhajós-szabadidős vitorlázóknak egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, maximális biztonsággal flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban a Balaton egész területén, és a nem versenyengedélyes sportolóknak is lehetőséget biztosítson a versenyhelyzetek, versenyszabályok megismerésére, a versenyzés élményének átélésére. 

A regattákon indulók egyszerű regisztráció után, nevezhetnek versenyengedély nélkül.

A szabadidős vitorlázók ezeken a versenyeken tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos versenyzőktől, megtanulhatják és begyakorolhatják a versenyzés sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait.

A Magyar Vitorlás Szövetség együttműködve a Magyar Vitorlás Akadémiával, a kupasorozat helyszínein a vitorlásversenyzéshez, szabályrendszerhez és nem utolsó sorban a biztonsághoz kapcsolódó előadásokat szervez neves előadók felkérésével. A programhoz kapcsolódott a Vitorlázz Itthon turisztikai rendszer is, melynek gasztronómiai partnerei különlegességekkel készülnek a versenyzőknek.

A Yardstick Trophy első állomása Balatonfüred, a Balatonfüredi Yacht Club, a Horváth Boldizsár és Tolnay Kálmán Emlékverseny. A regattára a MVSZ versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkező versenyzők számára: a VIHAR rendszerben, további versenyzők számára: az ezen a linken elérhető űrlapon keresztül van lehetőség.

A regatta szintidejének lejárta után a Balatonfüredi Yacht Clubban 16:30-tól Dominek Jácint a Balatonfüredi Vízirendészeti Rendőrőrs őrsparancsnoka tart előadást a biztonságról, valamint a balatoni vízenjáráshoz elengedhetetlen tudnivalókról. Az előadás különös hangsúlyt kap ezen a rendezvényen, hiszen néhány nap múlva, július 22-én reggel 9:00-kor rajtol az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, így a hazánk hagyományos tókerülőjén induló vitorlázók is hasznos tanácsokhoz, információkhoz juthatnak.

A délután folyamán a Vitorlázz Itthon egyik gasztronómiai partnere, a Gyukli Pincészet készül különleges borkóstolóval, borajánlóval.

A Yardstick Trophy sorozat további állomásai:

  • 08.21 – Lelle Kupa (Balatonlelle, BL Yachtclub)
  • 09.25 – Fonyód Kupa (Fonyód, Fonyódi Kormoránok Vitorlás Egyesület)
  • 10.23. –Last Minute Regatta (Keszthely, Keszthelyi Yacht Club)
Idén is Fehér Szalag Generalcom Nagydíj – 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny Előző

Idén is Fehér Szalag Generalcom Nagydíj – 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny

Rekordlétszámú vitorlás-utánpótlásnövendék ranglistaverseny a nyugati-medencében, Fonyódon Következő

Rekordlétszámú vitorlás-utánpótlásnövendék ranglistaverseny a nyugati-medencében, Fonyódon