Siófok  7.7  •  3.1 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  6.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.2  •  3.1 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  •  2.1 kn       

Tiszafüred  3.7  •  4.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.6 kn       

2024. április 20., szombat

Rekordlétszámú vitorlás-utánpótlásnövendék ranglistaverseny a nyugati-medencében, Fonyódon

Rekordlétszámú vitorlás-utánpótlásnövendék ranglistaverseny a nyugati-medencében, Fonyódon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Rekordlétszámú egyesület, versenyző, résztvevő, sporttárs és látogató vett részt a VIII. VAGABUND Kupa - O'pen Skiff / RS Feva Utánpótlás Ranglistaversenyen, Fonyódon. 7 egyesület képviseltette magát, közel 40 hajóegységgel, a versenyző gyerekek létszáma megközelítette a 70 főt.

A Balaton nyugati-medencéjének eddigi legnagyobb utánpótlásnövendék vitorlásversenyét rendezte a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület 2021. július első hétvégéjén. Rekordlétszámú egyesület, versenyző, résztvevő, sporttárs és látogató vett részt a VIII. VAGABUND Kupa - O'pen Skiff / RS Feva Utánpótlás Ranglistaversenyen, Fonyódon. 7 egyesület képviseltette magát, közel 40 hajóegységgel, a versenyző gyerekek létszáma megközelítette a 70 főt.

Egyesületünk számára is nagy öröm, hogy a magyar utánpótláskorosztályú vitorlás versenyzők 20%-át a nyugati-medence egyesületeinél nevelkednek, melyek közül a VAGABUND Sport rendezhette az eddigi legnagyobb utánpótlásnövendék vitorlásversenyt július első hétvégéjén.

A versenyrendezőség elnöki posztján a Magyar Vitorlás Szövetség örökös, tiszteletbeli tagja Igali Györgyné Csilla, a zsűri elnöki tisztségében Győri Attila versenybíró támogatta munkájával a versenyhétvége szakmai lebonyolítását.

Hidvégi József, Fonyód város polgármestere az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott, melyben kiemelte az utánpótlásnevelés, a gyermekek sportszeretetének támogatása és a vitorlázás népszerűsítésének fontosságát. A polgármester előrevetítette, hogy a város - lehetőségeihez mérten - maximálisan támogatja eme tevékenységünket és komoly jövőbeni fejlesztéseket prognosztizált.

Izgalmakkal teli versenyhétvége volt, változékony idő tarkította eseményeit, melyekben kiválóan helyt állt a rekordlétszámú flotta és minden résztvevő. Erős, majd északiról átforduló szélben versenyezhettek a vitorlázók kora délutánig a VAGABUND Kupa első napján. A kezdeti, átlag 11,5 csomós alapszél és a 15-ös befújások lecsökkentek 5 csomóra, majd le is állt a szél szombaton, kánikulát hagyva maga után. Vasárnap borús, szélcsendes idő volt, amely miatt parti halasztás volt érvényben, kora délután a rendezőség lefújta a versenyt.

A versenyhétvége messziről is jól látható, egyedi látványt nyújtott a Fonyódi hegyek alatt, közel 40 hajó színes vitorlája vonzotta a tekintetet és figyelmet a helyszínre.

Az O'pen Skiff hajóosztály nemzetközi és hazai viszonylatban is robbanás szerűen fejlődik, egyre népszerűbb, remekül megalapozza a gyerekek vitorlázótudását és egyensúly érzékét. Élménygazdag, izgalmas versenyeket rendeznek az osztályában különböző technikás feladatokkal tarkítva. Az ifjú, fürge kis hajóosztály országos bajnokságát a tavalyi évben a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület rendezhette Fonyódon, szintén rekordlétszámú flotta részvételével, közel 30 hajóegység versengett a négy napos bajnokságon. Az RS Fevák már jól ismert versenyhajók, két fős legénységgel siklanak a vízen.

Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő edzőjüknek Kocsis Gergő Boldizsárnak, minden résztvevő egyesületnek és növendékeiknek! Köszönjük a versenyrendezőség tisztségviselőinek és minden segítőnknek munkáját!

Egyesületünk versenyzői már a következő, nemzetközi versenyükre készülnek. Növendékeinkre a július 15-18. között megrendezésre kerülő RS Feva Európa-kupa és Országos bajnokság kihívásai várnak Káptalanfüreden.

A Fehér Szalag utáni napon indul a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy sorozata Előző

A Fehér Szalag utáni napon indul a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy sorozata

Zöld hajók a Kékszalag távján Következő

Zöld hajók a Kékszalag távján